Neville: Posily nepotřebujeme!

08/04/2010 0 Od Riči

Phil Neville považuje současný kádr Toffees ze dostatečně kvalitní. Skipper dokonce nepřímo doporučuje manažerovi, ať v létě nekupuje žádného nového hráče.

Po špatném začátku sezóny se Everton začal na konci podzimu dostávat zpět do formy a pro mnohé překvapivě na konci Premier League bojuje o evropského poháry. Největší zásluhu na vzestupu formy mají určitě návraty dlouhodobě zraněných opor. Podle Neville tak současný kádr dokazuje, že je dostatečně kvalitní.

„Realita je jasná, s aktuální soupiskou můžeme porazit jakýkoliv tým v lize. Někdo se mě jeden den zeptal: Koho byste si přál jako letní posilu? Odpověděl jsem mu: Nestarám se, kdo posílí tým, podle mě ale nikoho přivést nepotřebujeme,“ překvapil Neville.

Kapitán Evertonu jen doufá, že se Blues na začátku příští sezóny vyhnou zranění a klub tak konečně odstartuje dobře do soutěží:

„Kdyby byli do začátku nové sezóny všichni zdraví, bylo by to ještě lepší. Pokud by tomu tak bylo, můžeme se postavit každému soupeři – to dokazujeme už od Vánoc. Nám to navíc dodává naději a sebedůvěru a naši fanoušci jsou šťastní.“

Mezitím možná jeden z tahounů Evertonu v příští sezóně, mladík Seamus Coleman, který aktuálně hostuje v druholigovém Blackpoolu, doufá v prodloužení hostování do konce sezóny.

Coleman asi před třemi týdny odešel na měsíční hostování do Blackpoolu, ve svém novém působiště se ale okamžitě zabydlel na pravé straně obrany a solidními výkony si hned získal fanoušky. Manažer Ian Holloway evertonskému talentu věří natolik, že ho poslal hned do pěti utkáních od první minuty. Coleman se mu za to odvděčil mimo jiné i jednou brankou.

„Samozřejmě počkáme na to, co Everton řekne. Ať se ale rozhodne jakkoliv, budu šťastný. Rád bych zůstal v Blackpoolu a pomohl mu k postupu do Premier League, pokud ovšem budu nebudu moct prodloužit hostování, zachovám se, jak jsem řekl,“ vysvětlil Coleman.