Aston Villa – Everton 2:2

14/04/2010 0 Od Meňa

Smůla se pomalu ale jistě stává nadobro naším nerozlučitelným společníkem. Na Villa Parku Blues přišli o zasloužené vítězství v nastaveném čase. Jak typické…

David Moyes dal přednost až na jedinou výjimku stejné sestavě z minulého zápasu. Změnu doznal pouze útok, kde místo Louise Sahy nastoupil Yakubu.

Úvodní minuty vyzněly lépe pro Everton. První nadějný náznak mohl ve slušné střelecké pozici přetavit v úvodní branku Leon Osman, jeho rána ale byla zblokována a z následné dorážky neuspěl ani Diniyar Bilyaletdinov. Na druhé straně potvrdil atraktivní start utkání Stewart Downing, když přízemní střelou ze střední vzdálenosti prověřil Tima Howarda. Živo byl ve vápně Toffees i v 12. minutě. Z úhlu pohotově mířil James Milner, Howard se však zaskvěl skvělým zákrokem.

Vysoké tempo duelu nicméně nepolevalo, spíše naopak. Brejk Evertonu zakončoval ránou z první znovu Osman a s příležitostí nenaložil vůbec špatně; Brad Friedel jeho pokus zpoza šestnáctky s námahou vyrazil. Zanedlouho se již na světelné tabuli ovšem skóre měnilo. Perfektně zahraný balon ze standartní situace Leightona Bainese doletěl v 22. minutě až k Timu Cahillovi, a ten provedl to, co mu jde vůbec nejlépe – přesnou hlavičkou dopravil míč do sítě.

Šance se dále přelévaly ze strany na stranu, v té další se zjevili Villans. V osobním souboji se silově kolem Phila Jagielky obtočil John Carew, nicméně po efektivním uvolnění svou střelu nasměroval jen do boční sítě.

Druhá půle nezačala pro Toffees zrovna růžově. Díky nevybíravému zákroku Ashleyho Younga hřiště nuceně opustil John Heitinga, jehož místo v defenzivní části zálohy následně zaujmul Jack Rodwell. Brzy svoje účinkování v zápase zakončil také Yakubu, ovšem nikoliv díky zdravotním potížím, nýbrž kvůli velmi slabému výkonu.

V dvaasedmdesáté minutě přišlo jako rána z čistého nebe vyrovnání. Centr Jamese Milnera dohlavičkoval do sítě Gabriel Agbonlahor a rázem se tak jelo od nuly. S odpovědí se ale Blues příliš dlouho nepárali. Hned o dvě minuty později udeřil Cahill znovu – tentokrát hlavičkou z rohového kopu.

Vedení Toffees drželi až do nastaveného času. Jenže právě v té nejnevhodnější době přišlo k velké radosti Villa Parku srovnání, ač k němu Aston Villa přišla k velké smůle Evertonu jako slepá k houslím. Centr Ashleyho Younga líznul směrem ke svému brankáři Phil Jagielka a Tim Howard si z jeho nechtěnou hlavičkou poradil tak bídně, že až už se zdálo, že míč zneškodní, ten nakonec šťastně skončil v síti.

Přesto si Everton tři body odvézt mohl. V poslední šanci utkání se pak objevil Phil Neville, když se mu ve vápně naskytl dostatečný prostor, jenže svou umístěnou přízemní střelou jen o milimetry minul bránu. Díky třetí dělbě bodů v řadě, tak Evertonu na Aston Villu stále scházejí čtyři body. Závěrečná sedmá pozice a tím pádem vstupenka do Evropské ligy, by se tak rovnala malému zázraku…

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Collins, Dunne, Warnock, Petrov, Milner, Downing,m Young, Agbonlahor, Carew

Everton: Howard, Neville, Distin, Jagielka, Baines, Pienaar, Osman, Heitinga, Bilyaletdinov, Cahill, Yakubu

Góly: 22., 73. Cahill – 71. Agbonlahor, 90. Jagielka (OG)

Žluté karty: Milner, Petrov – Cahill, Howard

Fauly: 11 – 9

Střely na bránu: 7 -10

Střely mimo bránu: 3 – 3

Rohové kopy: 7 – 7

Držení míče: 50% – 50%