Moyes lituje ztráty, pohárů se ale nevzdává

15/04/2010 0 Od Meňa

Přestože Everton v klíčovém zápase v boji o účast v pohárové Evropě pouze remizoval, manažer slibuje, že pro jeho mužstvo sezona ještě neskončila.

Dva typické góly Tima Cahilla mohly Toffees zařídit cennou výhru. Jenomže díky osudnému vlastnímu gólu Phila Jagielky z nastaveného času, se boj o konečnou sedmou příčku ponořil do rovin teorie. Evertonu scházejí stále čtyři body, přičemž stejný počet zápasů ještě zbývá odehrát, Villans navíc mají zápas k dobru. Veškeré úvahy o neúčasti na evropském poli v příští sezoně, ale David Moyes zatím odmítá.

„Jedeme dál a uvidíme, jak vše dopadne. Musím hráčům moc poděkovat za to, že z tak nelichotivých pozic jsme se postupně dostali až na naši současnou příčku. Stále jsme poraženi pouze dvakrát ve dvaceti zápasech, ale určitě je znepokojující, že poslední tři utkání jsme pouze remizovali. Z těch zápasů jsme měli vytěžit víc,“ podotýká manažer. „Evropa je stále ocenění, které za tu námahu stojí. Budeme bojovat až do konce sezony, protože evropský fotbal je pro náš klub důležitý.

Poslední výsledek je trochu nespravedlivý. Byl to těsný, atraktivní zápas, ale když vedete 2-1 ještě pár minut před koncem, je hodně nepříjemné vítězství nakonec ztratit. Odehráli jsme povedený zápas, naše hra byla dobrá a tvořili jsme si dostatek příležitostí. Dokonce i za stavu 2-1 jsme měli šance jak vstřelit uklidňující třetí gól.“

Smutným hrdinou zápasu se ironicky ve svém stém představení za Everton stal Phil Jagielka. V klubku hráčů nechtěně odhlavičkoval míč k Timu Howardovi, který již nestihnul správně zareagovat a na světě byl pozdní vyrovnávací gól Aston Villy. Moyes se však stopera i brankáře zastává.

„Phil to měl těžké. Když Young odcentroval míč, Carew byl v těsném ofsajdu, můžete to vidět v opakovaném záběru. I tak by to ale pro rozhodčího bylo těžké rozhodování. Tim Howard má sice na tom gólu podíl, ale rozhodně si zaslouží uznání, protože jeho celkový výkon byl báječný, zvláště pak v prvním poločase kdy předvedl několik vynikajících zákroků.“