Senderos frustrován herní vytížeností

21/04/2010 0 Od Riči

Philippe Senderos od zimní příchodu moc šancí v Evertonu zatím neměl, přesto doufá, že přesvědčil vedení Toffees o svém přínosu pro tým na další sezónu.

Senderos přišel na Goodison Park na půlroční hostování v lednovém přestupním termínu z Arsenalu, kde ztratil místo v A-týmu. Kýženou zápasou kondici v Evertonu ale nezískal, jelikož ho limitovala zranění. Doposud tak má na svém kontě jen tři starty za EFC, z toho dva v základní sestavě.

„Je to frustrující, ve fotbale se to ale stává často,“ komentoval Švýcar svoji situaci ohledně počtu odehraných zápasů. „Samozřejmě bych rád nastupoval za první tým, díky zranění jsem ovšem měl omezené šance. Mohu jen doufat, že budu zdravotně v pořádku, jako když jsem do Evertonu přicházel.

Podle mě trenéři vědí, jak na tom v současnosti jsem. Potřebuju se teď dostat do zápasové rytmu a pak, bůh ví, co se stane v létě,“ narážel Senderos na konec své smlouvy u Gunners.

V úterý odehrál tvrdý střední obránce celý zápas za rezervu proti Liverpoolu, malé Merseyside derby mimochodem evertonský B-tým vyhrál 1:0.

„Hraní za rezervu mu umožňuje pobýt být na hřišti, není to ale to samé jako nastupovat za první tým. Když se mi naskytne jakákoliv šance na start v hlavním mužstvu, skončím po ní a využiji ji, jak nejlépe umím.

Manažer a vůbec všichni v Evertonu mě podporují, což je velmi příjemné zjištění. Jsem zde velmi šťastný, snad se jen dostaneme na příčky zajišťující evropské poháry. Aktuálně máme dobrou formu, která by se mohla přetavit ve velmi silný finiš.“

Senderos se také už těší na MS v Jihoafrické republice, kde bude hrát za Švýcarsko: „Snad jsem konečně zpátky ve stoprocentní fyzické kondici a mohu se připojit k týmu v dobrém stavu. Pro mě je velmi důležité hrát pravidelně zápasy, abych se připravil na Mistrovství světa co možná nejlépe.“