Vaughan i Coleman si zahrají play-off

02/05/2010 0 Od Meňa

Dramatické vyvrcholení sezony mají před sebou Seamus Coleman a James Vaughan. Oba svým dočasným týmům budou pomáhat v bojích o postup do Premier League.

Colemanův Blackpool, kde irský bek od března působí na hostování do konce sezony, je letos nejpřekvapivějším účastníkem play-off. Celek tipovaný na účast o holé přežití v náročné Championship znovu překvapil a domácí remízou proti Bristol City si zajistil senzační šestou příčku. Seasiders napomohla také remíza Swansea s Doncasterem, neboť právě velšané byli posledními, kdo mohl Blackpool o šestou pozici připravit.

Slaví se také v Leicesteru, který si před časem taktéž do konce sezony vypůjčil Jamese Vaughana. Foxes sice měly účast v play-off před posledním kolem již jistou, dnešním vítězstvím 2-0 nad Middlesbrough však zvítězili již popáté v řadě a hned v první sezoně po postupu z League One, se tak poperou i o případný šokující postup mezi elitu.

A proti komu si dvojice v  nevyzpytatelném dvoj utkání vůbec zahraje? Šestý Blackpool se v sobotu 8. května střetne se třetím Nottinghamem Forest, o den později pátý Leicester narazí na posledního účastníka play-off – čtvrtý Cardiff City. Odvety jsou naplánovány na následující úterý a středu. Oba evertonští mladíci na sebe tedy mohou narazit ve finálovém rozuzlení, hraném ve Wembley 22. května.

Smutek naopak vládne nad modrobílou polovinou Sheffieldu. Bývalý fotbalista Toffees a dlouholetý asistent Davida Moyese, Alan Irvine, nakonec nedokázal Sheffield Wednesday dovést k záchraně. Owls dnes pro setrvání v Championship museli v přímém souboji o poslední nesestupovou 21. příčku porazit Crystal Palace, na Hillsborough se však zrodila remíza 2-2, a tak Owls čeká minimálně jedna sezona ve třetí lize.