Ossie: Everton je i bez evropských pohárů pro hráče atraktivní

04/05/2010 0 Od Riči

Leon Osman je přesvědčen, že i bez evropských pohárů v příští sezóně nebude mít David Moyes problém přivést do klubu své vytoužené hráče.

Sobotní remíza ve Stoke definitivně pohřbila naději Evertonu na Evropskou ligu v další sezóně, před posledním kolem je už odstup na kýžené sedmé místo nedostižitelný.

Pro mnohé fotbalisty je hraní v evropských pohárem jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru klubu, podle Osmana je však Everton pro hráče nadále atraktivní a pro manažera nebude problémem sehnat kvalitní hráče či současné opory udržet.

„Absence v evropských pohárech je sice nevýhoda, nemyslím ale, že by to mělo zabránit příchodu potenciálních posil. Během posledních čtyř nebo pěti let jsme už několikrát dokázali, jaké máme vlastní dobré možnosti z čeho vybírat a navíc v současnosti za nás hraje pár top hráčů.

A pokud ty naše špičkové hráče udržíme, nevidím důvod, proč by další nepřišli. Tohle je určitě nejsilnější tým, jaký jsem zde zažil. Mančaft už má určitý dobrý základ, takže když pár lidí chybí, není problém ho nahradit dalšími.

Snad během letního přestupového období manažer udrží všechny hráče a trochu posílí pravou stranu.

Náš tým disponuje kvalitou, proto by mě nepřekvapilo, kdyby měli o naše hráče zájem jiné kluby. Nemyslím si ale, že chce někdo odejít. Máme totiž dobrou morálku a jsme si všichni opravdu kamarády,“ prozradil odchovanec Toffees.

Neúčast v evropských pohárech může mít podle Ossieho i pozitivní stránku – sníží počet zápasu v naročném harmonogramu.

„Evropské soutěže jsou skvělé, ale liga to je něco více.

Evropská liga nám letos možná v Premiership trochu uškodila. Měli jsme mimo hodně hráčů a navíc jsme museli ještě hrát zápasy v EL. Příští sezónu se budeme moct soustředit pouze na ligu a domácí soutěže. Budeme se snažit vylepšit si ligovou pozici.

Nechci začít zase ty starosti, jaké jsme měli letošní sezóně.

Měli sice mnoho zraněných, ale i tak se v konečném zúčtovávání pohybujeme okolo 60 bodů, takže ke smíchu naštěstí nejsme. Ještě v listopadu jsme ovšem byli blízko pásma sestupu, pak jsme ale měli obdivuhodnou druhou půlku sezóny.“