Felli chce stihnout začátek sezony

06/05/2010 0 Od Meňa

Kotník Marouane Fellainiho se uzdravuje bez komplikací, a tak by se belgický záložník chtěl na fotbalové trávníky vrátit na počátku nadcházející sezony.

Dík své kštici nepřehlédnutelný středopolař prožíval fantastickou sezonu. Fellainiho dechberoucí výkony konečně naznačovaly, že cena 15 milionů liber přece jen bude fotbalistově kvalitě adekvátní. V únorovém derby na Anfieldu však musel oblíbenec Evertonians s podezřením na zlomeninu kotníku po nešetrném zákroku Sotiriose Kyrgiakose předčasně opustit hřiště. Diagnóza se skutečně nemýlila – Fellainiho kotník čekala operace a přibližně šestiměsíční pauza. Po čtyřech měsících má Marouane valnou část rehabilitace za sebou a věří, že 14. srpna zasáhne do prvního kola nové ligové sezony.

„Cítím se mnohem lépe, dokonce už dva týdny trénuji,“ svěřuje se. „První dva měsíce byly hodně těžké, protože jsem byl po operaci, ale to už je za mnou. Kotník vypadá dobře a postupně jej začínám zatěžovat. Ještě nevím, zda se s ostatními zúčastním předsezónní přípravy, ale start nového ročníku bych určitě rád stihl.

Příští měsíc bych měl začít běhat a pak začnu trénovat s míčem. Pokud vše bude pokračovat bez problémů, v červenci bych se mohl připojit k týmu. Nejdříve jsme mysleli, že nejbližší termín bude září. Dělám vše pro to, abych hrál co nejdříve.“

Sezona měla předčasně skončit i Johnu Heitingovi, ačkoliv v jeho případě nejde o řád měsíců, nýbrž týdnů. V první polovině dubna si řízný Holanďan ve Villa Parku způsobil vlasovou zlomeninu kotníku, a tak chyběl v zápasech proti Blackburnu, Fulhamu a Stoke City. Uzdravovat se Heitinga rozhodl doma v Nizozemsku, a třebaže v neděli Everton čeká poslední, prakticky bezvýznamný zápas proti Portsmouthu, Johnny plánuje nastoupit.

„Nebylo příjemné slyšet, že musím zbytek sezony vynechat, protože chci hrát. Doufám, že v neděli se stihnu vrátit, uvidíme jak na tom budu před zápasem.“

Díky své bojovné povaze a neméně podobné hře si Heitinga již ve své debutové anglické sezoně dokázal na svoji stranu získat většinu fanoušků. Všestranný obránce potažmo záložník obdržel cenu pro nejlepšího klubového hráče měsíce března a byl též jedním z vážných adeptů na nejlepšího hráče sezony. Není tedy divu, že Heitinga si prostředí anglické kopané užívá.

„Myslím, že jsme měl dobrou sezonu. Je to rozdílná soutěž než ve Španělsku, ale nejen mojí ale i celkové hře našeho týmu sedí. Milujeme hraní za Everton. V neděli budu na Goodisonu na sto procent a po zápase poděkuji fanouškům za jejich skvělou podporu. Doufám, že budu na hřišti a nebudu muset zápas sledovat z tribuny. Chci hrát,“ zaznělo od bojovníka jednoznačně.