Shane Duffy po operaci. Šlo mu o život

22/05/2010 0 Od Meňa

Osmnáctiletý obránce Evertonu Shane Duffy podstoupil neodkladnou operaci, která mu zachránila život. V tréninkovém zápase si vážně poranil játra.

Poté, co talentovaný stoper před několika dny odehrál svůj první zápas v základní sestavě irského seniorského týmu, musí na fotbal na nějakou dobu zapomenout. V tréninkovém zápase si po srážce s brankářem Adrianem Walshem natrhl játra. Incident vypadal na první pohled nevinně, jenže kvůli vážnému vnitřnímu krvácení byl Duffy odvezen do dublinské nemocnice Matter, kde se podrobil operaci. Závod s časem Shane vyhrál a nyní je fotbalista již při plném vědomí.

„Shane se srazil s brankářem způsobem, který jste ve fotbalových zápasech viděli tisíckrát,“říká týmový chirurg John O’Byrne a zároveň potvrzuje Duffyho obrovskou smůlu. „Je to šílené, protože v dalších sto letech se nic podobného s největší pravděpodobností nestane.

Operace byla naprosto neodkladná. Můžeme vděčit Gerry McEnteemu a lékařskému personálu za jejich odbornost, která Shanovi skutečně zachránila život,“ pokračuje O’Byrne.

„Pokud by nereagovali tak rychle, Shane by byl v mnohem větším ohrožení, než byl. Nyní je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče. Operace zastavila krvácení a ráno se Shane probral ke vědomí. Měl štěstí v neštěstí a všichni mu přejeme rychlé uzdravení.“

A my všichni se k přání plného uzdravení samozřejmě připojujeme.