Rodwell také prodloužil

24/05/2010 0 Od Meňa

Everton nadále potvrzuje svá slova o udržení týmu pohromadě. Po Timu Cahillovi a Seamusi Colemanovi stvrdil podpisem svoji budoucnost na Goodisonu také Jack Rodwell.

Neuplynul ani rok a devatenáctiletý klenot Toffees si se zástupci klubu znovu sednul k jednomu stolu. Také po skončení loňské sezony totiž Rodwell našel se svými protějšky společnou řeč a svůj stávající kontrakt prodloužil. David Moyes si ale odchovance vysoce cení, a tak coby prostředek k odrazení všemožných zájemců o mladíkovy služby, nabídl rodákovi z Birkdale novou pětiletou smlouvu i letos. Rodwell neváhal a projevil, že zaječí úmysly jej nepřemáhají. Stávající smlouva by mu měla vypršet v roce 2015.

„Jsem velmi potěšen, že Jack souhlasil s novou vylepšenou smlouvou, protože i díky tomu potvrzujeme naše ambice konkurovat nejlepším klubům,“ prohlásil Moyes. „Chci udržet všechny hráče, abychom byli příští sezonu silnější.“

Nedávno skončená sezona byla pro mladého záložníka potažmo obránce průlomová. V mnoha případech nastupoval v základní sestavě a dobrou sezonu navíc ozdobil čtyřmi pohlednými brankami. Jeho vydařené výkony neunikly zájmu některých věhlasných celků. Již delší dobu prý o Rodwella stojí Manchester United a na podzim se čtrnáctimilionovou nabídkou nepochodila Chelsea. Teenager má ale jasno – namísto mediálních spekulací se chce soustředit na svůj vývoj v Evertonu.

„Jsem nadšený,“ usmívá se Jack. „Na tento den jsem se těšil od dětství a mám velkou radost, že jsem podepsal. Dohadům nevěnuji žádnou pozornost. Je lichotivé, když vás spojují s nejlepšími kluby, ale jsem tu šťastný a hodlám se soustředit na svoji hru.

Je dobře, že už je celá záležitost vyřešena. Teď si můžu přes léto trochu odpočinout a pak se chystat na předsezonní přípravu. V posledních dvou letech jsem ve své hře hodně pokročil a získal jsem spoustu zkušeností, takže se těším, že tomu tak bude i nadále,“ dodává.