Gueye: Moyes měl o mě vážný zájem

04/07/2010 0 Od Riči

Letní posila Evertonu, mladík Magaye Gueye, přiznal, že ho k podpisu smlouvu přesvědčil velký zájem o jeho osobu ze strany Davida Moyese.

Toffees ulovili dvacetiletého útočníka ze Strasbourgu ve čtvrtek a už o několik dní později seděl s novými spoluhráči v letadle na turné do Austrálie.

Everton však nebyl jediným týmem, který se o Gueyeho zajímal. Kolem levonohého fotbalisty kroužil i trenér Olympique Lyon Cladue Puel, od něj ovšem samotný hráč neviděl takový zájem jako od Davida Moyese.

Gueye na toto téma prozradil: „Nečekal jsem, že by mě chtěl Lyon koupit. Když jsem to dozvěděl, byl jsem velmi polichocen. Který hráč by nechtěl být součástí Olympique Lyon?

Nechci teď vyznít, jakou bych k někomu necítil respekt, ale problém v této věci byl Claude Puel. On mi ani neslíbil, že budu hrát. Navíc mě chtěl nejdříve vidět párkrát v tréninku a až poté by se rozhodl, zda mě koupí nebo přivede na hostování.

Prostě jsem z Lyonu necítil nějaký velká zájem o mou osobu. To trenér Evertonu, ten o mě stál. Moyes mě sledoval šest měsíců. Několikrát se na mě byl podívat ve Strasbourgu nebo ve francouzské mládežnické reprezentaci.

Z Evertonu jsme měl jednoduše lepší pocit. Dostanu možnosti si zahrát ve výborné lize, o tom jsem snil už jako malý chlapec. Vůbec se nebojím skoku ze Strasbourgu do Anglie. Budu se dále zlepšovat a bude jen na mě, abych dokázal trenérovi, že mám na to být v týmu.“

Stručný profil hráče

Levonohého útočníka či záložníka David Moyes koupil z francouzského Strasbourgu za 1,5 milionů liber hned po jeho první sezóně mezi dospělými, která se však Gueyemu povedla. Ve druhé francouzské lize začal skvělě, ve svých prvních šesti zápasech pokaždé skóroval. Zastavilo ho až zranění kolene, i tak ale ukončil ročník s devíti brankami v 17 zápasech. Gueye je také stálým reprezentantem Francie ve výběrech U-16, U-19 a U-21.