Ruddy odchází do Norwiche City

05/07/2010 0 Od Riči

Brankař John Ruddy podle předpokladů končí svou pouť na Goodison Parku. Za nezveřejněnou částku odchází do Norwiche City, účastníka druhé nejvyšší anglické ligy.

Na stadionu Carrow Road podepsal třiadvacetiletý brankař smlouvu na tři roky.

Svoji profesionální hráčskou kariéru začal Ruddy roku 2004 v Cambridge United, ale už o rok později se stěhoval do Evertonu. Klub stál 250 000 liber. Ještě ve stejném roce byl nominován do anglické reprezentace do 19 let. Září stejného roku se Ruddy na čas stěhoval do Wallsalu, kde hostoval. Nedlouho poté následovaly štace v Rushden and Diamonds a v Chester City. Svůj první a zatím jediný start za první tým Toffees si připsal v únoru 2006 v zápase proti Blackburnu.

Ovšem ani tento start nebyl plánovaný. Původní brankář Ian Turner byl totiž po devíti minutách vyloučen a další zbývající Nigel Martyn a Richard Wright nebyli schopni nastoupit, volba tedy padla na mladého Ruddyho. V zápase dokázal udržet čisté konto a Everton vyhrál 1:0. V září 2006 byl Ruddy půjčen do Stockport County. Po třech měsících zavítal do velšského Wrexhamu, kde strávil jeden měsíc. Příští rok zase následovalo hostování ve Stockportu.

Sezóna 2008/09 nijak nevybočovala z postavení Ruddyho v Evertonu. Pár odchytaných zápasů za rezervu a úspěšné hostování v Crewe Alexandra težko razatně vylepší jeho pozici týkající se A týmu Toffees. Poslední sezónu Ruddy odchytal ve skotském Motherwellu, kde si ve 37 zápasech připsal 14 čistých kont, což ho rázem katapultovalo do popředí zájmů několika týmů.

Zajímavostí je, že Ruddy se svými bývalými spoluhráči z Evertonu už možná brzy střetne na hřišti. 31. července totiž sehrají Toffees přátelské utkání právě s Norwichem.