Gosling opouští Everton

08/07/2010 0 Od Meňa

Z klubového zákulisí v posledních dnech znějí překvapivé zprávy. Dan Gosling se podle všeho s Evertonem nedohodl na nové smlouvě a jeho kroky povedou jinam.

Všichni si dobře vzpomínáme na loňský únor. Toho času devatenáctiletý, pro širší fotbalovou veřejnost neznámý Dan Gosling, rozhodl svojí trefou pohárové Merseyside derby, a prakticky přes noc začínala být mladíkovi na Goodison Parku věštěna hvězdná budoucnost. Rodák z Devonu sice v dalším průběhu své začínající kariéry rozhodně nepodával tolik vydařené výkony, přesto Everton přispěchal s nabídkou na prodloužení fotbalistovy smlouvy.

Ani jedna strana se však k záležitosti nepostavila tak, jak se očekávalo. Everton Goslingovi nepředložil chystanou smlouvu písemně, nýbrž jen ústně, načež se Gosling stejně rozhodl nakonec smlouvu nepřijmout. Proslýchá se, že dvacetiletý záložník je nespokojen se svým herním vytížením a mluví se také o vysokých platových nárocích. Údajně si Gosling chtěl vydělávat až 25,000 liber týdně, tedy obnos, jenž pobírá jeho talentovanější vrstveník Jack Rodwell.

Největším kamenem úrazu ze strany klubu ale byly právě zmatečné dohady kolem ústní dohody. List Liverpool Echo tvrdí, že verbálně se v počátcích jednání obě strany shodly, ovšem Everton posléze chyboval. Mladíkovi totiž nestačil předložit písemnou smlouvu před polovinou letošního května, tedy rok předtím, než Goslingovi vyprší stávající smlouva. Pohárový hrdina tak nyní podle všeho může klub opustit jako volný hráč.

Přestože ale fotbalista momentálně léčí vážné zranění kolenních vazů, díky kterým si nezahraje ještě několik měsíců, zájem o jeho služby má několik celků z druhé poloviny tabulky. Jeho nový zaměstnavatel by po dotažení přestupu Evertonu zaplatil dodatečný poplatek, jehož výši vyměří arbitráž.