Heitinga – hrdý Evertonian

09/07/2010 0 Od Riči

Johny Heitinga v neděli nastoupí ve finále mistrovství světa 2010. Podle svých vlastních slov vyběhne na trávník stadionu Soccer City v Johannesburgu jako hrdý Evertonian.

Holandský obránce se stane po 44 letech prvním hráčem Toffees, který bude hrát finále světového šampionátu. Naposledy se poštěstilo Angličanu Rayovi Wilsonovi v legendárním utkání v roce 1966.

Heitinga při úspěchu ale nezapomína na Everton, dobré formě vděčí prý hlavně klubu a fanouškům:

„Everton je skvělým klubem, na mistrovství světa hraju jako Evertonian.

Premier League ze mě udělala mnohem lepšího hráče. Skok ze Španělska do Anglie mi opravdu pomohl, stejně jako působení v Evertonu.

Fanoušci byli minoulou sezónu výborní, navázali jsme s nimi opravdu dobré vztahy. Podepsal jsem pětiletou smlouvu a jsem pyšný, že mohu působit v Evertonu.“

Heitinga zatím na turnaji odehrál ve středu obrany Nizozemska všechny minuty a solidními výkony má podíl na dobré defenzivní hře Oranjes. Dobrá defenziva je spojená i s vítěznou sérii mužstva. Na turnaji Holandsko ještě zatím neprohrálo, a pokud zvítězí i v neděli, vyrovná rekord Brazilců v neporazitelnosti na Mistrovství světa.

Proti však budou Španělé, které poslal do finále gólovou hlavičkou ze semifinále proti Německu Carles Puyol.

„Vyhráli jsme zde zatím šest zápasů, což je pro nás hráče velká věc, jelikož tím píšeme historii. Na hřišti jsme koncentrováni a fakt, že budeme hrát finále, ukazuje jen naši dobrou práci.

Poslední krok bývá vždy nejtěžší, my jsme však odhodláni uspět,“ dokončil rozhovor Heitinga.