Donovan by se rád vrátil

30/07/2010 0 Od Riči

Americký hvězda Landon Donovan velmi potěšil všechny fanoušky Toffees, když vyjádřil přání opět si v dresu Evertonu zahrát Premier League.

Osmadvacetiletý hráč hostoval minulou sezónu na Goodison Parku z LA Galaxy po dobu deseti měsíců. Na pozici pravého záložníka odehrál celkem 13 utkání, z toho deset v základní sestavě. Blýskl se výbornými výkony a dokonce vstřelil i dvě branky. Pro Američana, který je v rodných Spojených státech amerických velmi populárním a oceňovaným fotbalistou, to bylo poprvé, co se dokázal prosadit v Evropě. V minulosti si totiž zkusil německou Bundesligu v dresu Bayeru Leverkusen a Bayernu Mnichov, vždy se ale vracel za oceán s nepořízenou.

Není tedy divu, že když se Donovanovi v dresu Toffees tak dařilo, chtěl by se vrátit. Problémem je však hráčův dlouholetý kontrakt v LA Galaxy a nechuť jeho šéfů ho prodat.

„Rád bych se vrátil do Evertonu, velmi jsem si oblíbil tamější lidi a fanoušky. Jedním dechem ale dodávám, v Americe se mi také libí, takže zatím mohu jen brát v úvahu všechny možnosti a čekat, jak to všechno skončí.

V tomto období se může stát snad cokoliv, rozhodně budu ale dělat rozhodnutí, která budou pro mě jen ta nejlepší. Všude neustále slyším různé spekulace, pár klubů má o mě zájem, vše je ale jen neoficiální.

Do konce přestupového období zbývá ještě hodně času, takže uvidíme, co se stane. Když ovšem přijde oficiální a seriózní nabídka, budu o ní vážně uvažovat,“ prozradil Donovan.