Sharpy na chatu

01/08/2010 0 Od Riči

Ještě před tím než Graeme Sharp, výborný útočník Toffees z úspěšných osmdesátých let, komentoval přátelský zápas s Norwichem pro EvertonTV, stihl odpověď na pár otázek od fanoušků.

Zak Mccartney: Potřebujeme přivést na nějakou pozici nového hráče?
Možná by by mohl přijít náhradník na levého obránce, jinak je celý tým dost silný.

woodsy6: Jak to dnes tipuješ?
Zřejmě to bude doposud náš nejtěžší zápas v předsezónní přípravě, jelikož Norwich už za týden bude hrát Championship, a tak na tom budou dobře fyzicky. Stejně ale vyhrajeme těsným rozdílem.

Jordan Hancox: Ahoj Graeme, jaký svůj gól za Everton považuješ za nejlepší, ten proti Spurs nebo ten na Anfieldu?
Na trefu proti Liverpoolu se bude vzpomínat více, pro mě je ale nejlepší gól ten proti Spurs.

clarky21: Disponuje nyní Everton nejlepším kádrem od doby, co si hrával za klub?
Bez jakýkoliv pochybností je současný tým velmi silný, má pár kvalitních hráčů jako je třeba Arteta. David nakupoval dobře, teď by mohl začít sklízet plody. Postupně si pečlivě vytvořil dobré mužstvo.

Dave Aspey: Ahoj Graeme, mohl bys nějak objasnit situaci kolem Donovana? A jak se vede tvému synovi, hraje ještě stále velšskou Premierleague?
Všichni bychom rádi viděli Donovana zpátky na Goodisonu, v tuto chvíli ale opravdu nevím, jak to dopadne. Můj kluk Chris hraje za TNS ve velšské Premier League a tento týden dokonce i Ligu mistrů!

James: Vytlačí nový brankař Ján Mucha Tima Howarda z pozice jedničky?
Dokud jsem Muchu neviděl na Mistrovství světa, příliš jsem o něm nevěděl. Pro Howarda bude dobrá konkurence, bude ale těžké pro něj vytlačit Tima, který je mimochodem jedním z nejlepším Davidových nákupů, z pozice jedničky.

Richard Wood: Bude Beckford tím chybějícím článek naší sestavy, jenž jsme hledali? A tím myslím přírozené střelce.
To ukáže pouze čas. Pro něj je to velký skok, proto bychom od něj neměli čekat žádné zázraky. Musí se přizpůsobit tempu Premier League. Proti Prestonu si připsal dobrý start, tak snad předvede ještě něco více.

James: Gueye vypadá jako dobrý nákup Moyese, co si o něm myslíš?
Viděl jsem ho poprvé proti Prestonu a byl jsem ohromen. Je solidní na míči, sebevědomý, může hrát levého záložníka nebo v útoku. Nemá ještě moc let, vypadá ale na slušnou investici.

Alan Noonan: Zdravím Sharpy, kdo by měl nastoupit v úvodním zápase proti Blackburnu na pravém obránci, Hibbert nebo Coleman?
Bude to Hibbert. Coleman hraje výborně, pokud jde ovšem o boj ohledně základní sestavy, pořád mu patří druhé místo za Hibbem.

big shunter: Které hráče ze současné sestavy bys rád měl v týmu, s nímž si vyhrál titul?
Je těžké srovnávat hráče z minulosti a ze současnosti. Rád bych ale měl v týmu Artetu, jelikož má neuvěřitelnou kreativitu. Tehdy hráli ve středu zálohy Reidy s Bracem a podle mě by Arteta mohl být o trochu více šikovnější než Reidy!

Alan Noonan: Kde by měl Anichebe nastupovat, na pravé záloze nebo v útoku?
Asi na pravé straně zálohy, on totiž nedává příliš branek, když hraje v útoku. Není to přirozený střelec.

clarky21: Jak velkou roli v týmu bude mít v letošní sezóně Rodwell?
Je to mladý kluk, neustále se zlepšuje. Letní příprava mu vychází fantasticky, lidé dokonce mluví o jeho nominaci do seniorského týmu Albionu. On sám chce ale zůstat v Evertonu a bojovat s těžkou konkurencí, kterou máme v záloze.

Callum Wilson: V jaké formaci by Evertom měl nastupovat? Na Mistrovství světa se ukázalo, že rozestavení 4-2-3-1 je velmi efektivní.
Podle mě nezáleží až tak na rozestavení, spíše na hráčích. David čelí kritice ohledně jednoho hráče v útoku v základní sestavě, ale právě to nás dostalo do Ligy mistrů.

paulieg6: Kromě Manchesteru City konkurenti Evertonu neutrácejí zatím příliš mnoho peněz. Bude v příštích letech Premier League daleko více vyrovnaná, pokud týmy nebudou investovat velké finanční částky, a dočkáme se třeba nových vítězů ligy?
Asi ano. Příliš mnoho peněz nemusí nutně znamenat úspěch, samozřejmě ale s lepšími financemi je to snažší. Manchester City má a bude mít problémy se zabudováváním nových hráčů do týmu. My jsme kádr budovali několik let, proto jsme teď silní. Čím dál více týmů půjde naší cestou, pokud nebudou mít tolik peněz jako City.

Jack Boughey: Jaké jsou letos naše šance proti Liverpoolu? Mohli bychom skončit v tabulce nad nimi?
Nevidím důvod, proč bychom nemohli. Bude zajímavé sledovat, jak si Hodgson povede. On je ovšem dobrý manažer. Snad ale prodají Gerrarda a Torrese!!

Steven Kelly: Víš, má Pienaar budoucnost v klubu?
Nevím, co se stane, všichni ale chtějí, aby zůstal. Vše záleží na samotném hráči, snad si avšak uvědomuje, jak mu Evertonu pomohl ve fotbalovém růstu.