Pearce: Rodwellův čas v seniorské reprezentaci brzy přijde

06/08/2010 0 Od Riči

Podle Stuarta Pearce, manažera anglického výběru do 21 let a trenéra seniorského výběru Albionu, oblékne Jack Rodwell dres hlavního týmu Anglie co nevidět.

Poté, co Anglie neuspěla na Mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice, se ozývaly řeči o omlazení kádru. Jedním z noviců, kteří měli dostat šanci už 11. srpna v přátelském zápase proti Maďarsku, mohl být i Jack Rodwell. To se ale nakonec nestalo, jelikož Rodwell byl povolán do reprezentace U-21, ta má naplánované přátelské utkání na 10. srpna.

Přesto podle Stuarta Pearce má Jack Rodwell šanci dostat se do seniorského výběru v nejbližší budoucnosti, pokud pude pokračovat ve svých dobrých výkonech:

„Jack má šanci. Stále platí to, co pořád opakujeme. Vše záleží na samotných hráčích, jejich forma určuje, zda dostanou pozvánku nebo ne.

Cestoval jsem tři nebo čtyři hodiny, abych se mohl na Jacka podívat proti Everton Chile, zajímal jsem se ale i o Phila Jagielku.“

Pearce uznal, že po zklamání na MS mohou v nominaci Albionu nastat změny. A jedním z nováčků mohl být i Jack Rodwell, o jehož povolání realizační tým uvažoval: „Každý má možnost dostat se do kádru. Po každém velkém turnaji, zvlášť když se příliš nevydaří, jeden nebo dva starší hráči odcházejí z reprezentace a jsou nahrazeni mladšími. Jack je jedním z těch, kteří byli už v minulosti tipováni na reprezentační kariéru.“

Osmasedmdesátinásobný anglický reprezentant je přímo ohromem vyspělostí teprve devatenáctiletého Rodwella. Zároveň je také rád, že vyrůstá pod dohledem Davida Moyese:

„Stačí vám pobýt pouze dvě minuty ve společnosti s Jackem a vidíte, jak je na tom mentálně výborně. On ví, co má v zápase dělat a je šťastný, že hraje v Evertonu a může být v tom klubu vychováván. Za mnohé může vděčit Davidu Moyesovi. On Jackovi věří a dává mu hodně prostoru na hřišti. Něktéré jiné kluby by neměli v Jackovi takovou důvěru, jakou mu poskytuje David.

Jack se rozvíjí, snad mu to pomůže do budoucna. Já mu mohu pomoct starty v reprezentaci U-21. Pokud si veme k srdci práci z Evertonu a z reprezentace, jen mu to pomůže zlepšit se v mateřském klubu třeba až na mezinárodní úroveň.“