Duffy je zpátky

11/08/2010 0 Od Riči

Shane Duffy se jenom po deseti týdnech od hrůzostrašného zranění vrátil v přátelském zápase proti Sligo Rovers na fotbalové trávníky.

Střední obránce odehrál v neděli celý přátelský zápas rezervy proti irskému Sligu Rovers. Mladí Toffees tento zápas mimochodem prohráli 0:2.

Velmi pozoruhodná je ale celkem krátká doba, kdy se Duffy opět vrátil k fotbalu. Jen pro připomenutí co se stalo před deseti týdny: V tréninkovém zápase si po srážce s brankářem Adrianem Walshem natrhnul játra. Incident vypadal na první pohled nevinně, jenže kvůli vážnému vnitřnímu krvácení byl Duffy odvezen do dublinské nemocnice Matter, kde se podrobil operaci. Chirurgický zákrok nakonec dopadl velmi dobře. Zpočátku to ale nijak růžově nevypadlo, vždyť po převezení do nemocnice lékaři diagnostikovali ztrátu 3,6 litrů krve, tedy téměř dvě třetiny zásoby v lidském těle. Vnitřní krvácení se po roztržení hepatické tepny rozšířilo do břicha.

„Pro mě osobně, ne ani tak pro tým, bylo velmi důležité, že jsem opět odehrál zápas. Do utkání jsem vstupoval nesměle a cítím se dobře tak z poloviny, přesto je skvělé si opět zahrát fotbalové utkání.

V mých prvních soubojích jsem byl docela nervózní, tím myslím souboje s brankařem nebo střety s protihráči. Budu se zase muset do toho dostat, snad mě ta nervozita dříve či později opustí.

Moje fyzička roste každým dnem, což mě velmi povzbuzuje. Budu ale potřebovat trénovat ještě pár týdnů, abych se dostal na úroveň spoluhráčů, kteří mají za sebou už třeba i pět zápasů. Proti Sligu to byl můj první zápas od zranění, takže teď mohu doufat, že zapadnu do tréninkové procesu mezi ostatní kluky a postupně se jim fyzicky vyrovnám.

Do zápasu jsem naskočil jen po necelém měsíci tréninku,“ prozradil Duffy.