Fans interview: Blackburn Rovers

11/08/2010 0 Od Riči

S novou sezónou Premier League se opět vracíme k otázkám s českými či slovenskými fanoušky soupeře Evertonu. Jako první zodpověděl otázky Gamst, příznivec Blackburnu Rovers.

Blackburn minulou sezónu skončil na slušném desátém místě, s jakými ambicemi jde tým do nového fotbalového ročníku?
Rovers jdou do každé sezony s ambicí skončit v Top 10. Kádr na to mají už několik let a prakticky celé desetiletí, co jsou v Premier League se jim daří udržet tuto pozici.

Jaké se udály v létě na Ewood Parku změny?
Sam Allardyce po minulé vcelku úspěšné sezoně nemá potřebu měnit kádr. Jeho cílem bylo docílení nové smlouvy s Mortenem Gamstem Pedersenem, což se podařilo, a přivedení střelce. Nejsem si však jistý, zda má být odpovědí Mame Diouf, který přišel z Man U na hostování. Rovers potřebují prověřenějšího útočníka, který je schopný nastřílet 10-15 branek za sezonu. Možná ještě někdo do konce srpna přijde. Bohužel s finančními prostředky Blackburnu to jde těžko. Uvidíme.

S jakým stylem hry hodlá Sam Allardyce vyrukovat do nové sezóny, bude to jeho klasické 4-3-3?
Myslím, že s tím můžeme najisto počítat. V ofenzivním pojetí to bude 4-3-3, v defenzivním 4-5-1. Letos by to mohlo možná fungovat ještě lépe než loni. Nikola Kalinič by měl dostat na hrotu ještě více prostoru než loni, Jason Roberts s Mame Dioufem by mohli být žolíci.

Kádr Rovers nevypadá vůbec zle, manažer má k dispozici slibné talenty jako je Jones nebo Kalinič ale zároveň i ostřílené borce (Dunn, Pedersen, Nelsen). Přesto bys určitě uvítal nějakou posilu, na jaký post by to bylo a máš představu i o konkrétním hráči?
Jak jsem už výše zmínil, chtělo by to pořádného střelce, ale bez dostatečného balíku peněz to nejde. Kdyby se z Mame Dioufa stala posila jako z McCarthyho či Santa Cruze, tak by bylo na sezonu vystaráno. Ale myslím, že Big Sam asi ví nejlépe, co dělá. Ke zkušeným hráčům postupně zapracovává nadějné mladíky z akademie Rovers, minulou sezonu se to podařilo s Olssonem, Hoilettem a Jonesem. Letos bychom mohli v Ewood Parku spatřit talentovaného stopera Hanleyho či 18letého záložníka Morrise, kteří dostávali v přípravě dost prostoru.

Reprezentaci Anglie už delší dobu trápí brankářský post, myslíš proto, že měl Paul Robinson dostat od Capella před MS šanci?
Určitě jí měl Robbo dostat. V Ewood Parku začne třetí sezonu a ty dvě předchozí byl zaslouženou jedničkou a podával mnohem lepší výkony než v Tottenahamu. Několikrát Rovers zachránil od debaklu nebo vychytal všechny tři body. Opravdu nedělá chyby, má manažerovu důvěru a chytá opravdu výtečně. Obrana Rovers nikdy nebyla pevná, ať už byl u kormidla Souness, Hughes, Ince či Big Sam, proto se vždy ukázala kvalita brankářů, ať už Friedela či Robinsona. Paul Robinson kvalitu reprezentačního brankáře prokázal během posledních dvou sezon několikrát, škoda že ukončil reprezentační kariéru. Zřejmě cítil, že pod Capellem důvěru mít nikdy nebude.

Sam Allardyce má v týmu prušviháře El-Hadjiho Dioufa, jaký máš na něj názor?
Myslím si, že je to hráč do kabiny, který se stará o zábavu, ať už vtípky tak svou výstředností. Big Sam ho zná moc dobře, ale stálo to není ten Diouf z Boltonu. Celkově není tak produktivní, co se týče jak branek tak asistencí. Ale myslím, že vždy se snaží pro tým odvést maximum, i když ten výkon leckdy není takový, jaký bych si představoval.

Jak se vede bývalému hráči Evertonu Larsovi Jacobsenovi?
Lars Jacobsen byl na začátku minulé sezony první volbou na pravém beku. Hrál vcelku slušně, ale opět přišlo zranění. Šanci dostal Michel Salgado, který pak Dána už moc na hřiště nepustil. Chimbonda a Salgado je nyní hodně slušná konkurence.

Zápasy mezi Rovers a Evertonem jsou v poslední době pro fanoušky aktraktivní, dočkáme se dobrého fotbalu i v 1. kole?
Myslím, že to může být další pěkný zápas. Rovers hrají v Ewood Parku, musejí vyhrát před vlastními fanoušky, Everton si navíc rozhodně nepojede jen pro bod. Minulou sezonu Rovers doma podlehli trošku smolně, ale byl to pěkný match. Snad uvidíme hodně branek i v sobotu.