Proti Wolves vše odčiníme, doufá Distin

17/08/2010 0 Od Riči

Pokud Everton v sobotu na domácí půdě porazí Wolverhampton, tak podle stopera Sylvaina Distina fanoušci zapomenou na prohru z prvního kola proti Blackburnu Rovers.

Distin z porážky z Ewood Parku velkou hlavu nemá, týmu prý stále důvěřuje: „Nemám sebemenší důvod teď začít pochybovat o mužstvu. Jestliže v sobotu zvítězíme, všichni zapomenou na náš špatný start. Nejdůležitější je abychom na Goodisonu zareagovali na tu porážku dobrým výkonem. Musíme prostě vyhrát, nemáme jinou možnost.

Proti Rovers to nebylo ideální zahájení sezóny, jsme ovšem pouze na začátku, takže nebudeme dělat předčasné závěry. Jsme zklamaní, víme však, co musíme dělat. Není to o tom, zda nemáme potřebnou kvalitu či náhodnou nepotřebujeme nové hráče. Všechno sedí a časem se dostaví výsledky.

Všichni se už nemohou dočkat, až konečně ukážeme naši sílu. Proti Rovers to byl jen malý výkyv. Do zápasu na Goodison Parku změníme jednu nebo dvě maličkosti a všechno bude OK.“

Třicet dva let starý střední obránce litoval, že si Toffees nedokázali v úvodním zápase proti Rovers vytvořit více šancí „Ani jeden tým neměl příliš šancí a my jsme Blackburn mockrát nepustili do vážnějšího ohrožení naší branky. Rovers hráli tvrdě, může jim to ale někdo vyčítat? Těžko, jelikož jim to přineslo tři body. Vymysleli to dobře.

Největší problém souvisel s naší neschopností vytvářet si šance. Několik pozitiv jsme si ale z toho utkání odnesli. Například celý tým bránil docela slušně. A poslední třetina zápasu nebyla špatná. Bylo vidět, že umíme zahrát solidně. Forma se vrátí.“

Tim Howard předvedl v utkání velkou hrubku, která nakonec Everton připravila minimálně o remízu. Podle Distina ale snad Howard na chybu rychle zapomene.

„Tak to prostě ve fotbale chodí, tento sport je založen na chybách. A chybujeme všichni. Pokud vyrobíte nějakou minelu, nedělá to z vás hned špatného hráče.

Tim nám už zachránil mnoho bodů a gólů. Bylo by proto absurdní mu sypat popel na hlavu. Jsme tým a prohráli jsme všichni. Řekl jsem mu, ať na to zapomene a jede dál. Já jsem se také v minulosti dopustil chyb a určitě se mi to stane i v budoucnosti,“ zastal se Distin kolegy.