Round: Pienaar nikam neodchází

24/08/2010 0 Od Riči

Steven Pienaar odehraje letošní sezónu v dresu Evertonu, alespoň tak to pro Sky Sports prozradil asistent manažera na Goodison Parku Steve Round.

Pienaarovi zbývá do ukončení smlouvy s Toffees jen jeden rok, proto jsou spekulace ohledně jeho odchodu docela reálné. Naposledy byl Jihoafrický reprezentant spojován s Tottenhamem Hotspur, do něhož měl přestup v rámci výměny za dlouhána Petera Crouche.

Veškeré debaty o odchodu Stevena Pienaara ale popřela pravá ruka Davida Moyese Steve Round: „Manažer se jasně vyjádřil, že chce po celou dobu, aby Steven zůstal.

Má tu platnou smlouvu a tuto sezónu tak odehraje za Everton. Všechny spekulace jsou jen výmysl. Steven je vynikající fotbalista a pro nás navíc i důležitý.“

Pokud tedy můžeme věřit prohlášení Steva Rounda, možné jsou pouze dvě varianty. Buď se Everton s Pienaarem během letošní sezóny domluví na nové smlouvě, která bude finančně výhodná pro obě strany, fanoušci na Goodison Parku tak budou moct ještě nějaký ten rok vidět po hráčově vstřeleném gólu popularní větu GOD IS GREAT. Nebo  Pienaar dohraje letošní sezónu za Everton a po jejím skončení se stane volným hráčem. Toffees za něj nedostanu ani libru a Pienaar bude mít jako hráč, jenž nic nestojí, na stole nepochybně více nabídek než letos.

Jihoafrického reprezentanta koupil David Moyes v létě 2008 za pouhé dva miliony liber na základě vydařené sezóny 2007/08, během níž Pienaar hostoval v Anglii z německé Borussie Dortmund. Následující dvě sezóny se ofenzivnímu štírkovi velmi vydařili, dokonce ho katapultovali mezi nejlepší krajní záložníky v Premier League. V minulé sezóně Peanuts, jak se fotbalistovi přezdívá, dostal ocenění pro nejlepšího hráče Evertonu.

Stejně jako Pienaarovi končí po sezóně smlouva Ianu Turnerovi, Jamesu Vaughanovi a Victorovi Anichebemu.