Everton – Huddersfield Town 5:1

26/08/2010 0 Od Riči

Everton podle očekávání doma porazil třetiligový Huddersfield a po zásluze postupuje do třetího kola Carling Cupu. O branky se postarali Fellaini, Rodwell, Beckford, Saha a Osman.

David Moyes udělal oproti víkendovému zápasu Premier League proti Wolves hned šest změn. Do brány se poprvé v soutěžním zápase postavil Ján Mucha, na pravý kraj obrany Seamus Coleman, do zálohy Leon Osman, který měl dokonce kapitánskou pásku, Marouane Fellaini, Jack Rodwell a Magaye Gueye. A hlavně všichni mladíci si za své výkony zasloužili mnoho slov chvály.

Gól viděli fanoušci na Goodison Parku poprvé už v sedmé minutě, Magaye Gueye dobrým centrem našel hlavu Marouaneho Fellainiho a to už nemohlo skončit jinak než první brankou – 1:0. Radost Evertonians se o chvíli ještě zdvojnásobila, Jack Rodwell střelou z dvaceti metrů rozvlnil síť – 2:0. Po této brance se stadionem ozývaly chorály typu Rodwell for England.

V té době hrál Everton pěkný fotbal, Fellaini s Osmanem udivovali svojí technikou, Gueye s Colemanem zase vynikajícími průniky po křídlech. Bohužel další gól to nepřineslo. Naopak ke konci začali zlobit hosté. Nejdříve ale Seamus Coleman ukázal svojí slabinu, když propadl v defenzivě a nabídl Huddersfieldu šanci. Těsně před poločasem se Terriers podařilo snížit, Gary Roberts nastřelil břevno a tísněný John Heitinga, který chtěl míč poslat pryč, si vstřelil vlastní gól – 2:1.

O něco veseleji bylo ale pět minut po přestávce, Jack Rodwell byl faulován ve vápně a Jermaine Beckford si připsal z penaltového puntíku svoji první soutěžní branku za Everton – 3:1. V 70. minutě byl pro změnu v pokutovém území soupeře faulován Seamus Coleman. Faulující Lee Peltier navíc za svůj zákrok druhou žlutou kartu, takže hosté dohrávali zápas v desíti. K penaltě se tentokrát postavil nešťastník zápasu John Heitinga a neproměněnou desítkou podtrhl svůj smolný večer. Brankař Bennet vystihl směr jeho střely.

V 75. minutě vystřídal Louis Saha Stevena Pienaar a za pouhou minutu pobytu na hřišti Francouz skóroval, když se k němu dostal míč po ose Osman-Beckford – 4:1. V závěru pečitl skóre na 5:1 vydařenou hlavičkou po nahrávce Seamuse Colemana Leon Osman.

Everton tak bez problémů a navíc i dobrým výkonem porazil Huddersfield. Zaujali hlavně mladíci, dostanou ale šanci i v Premier League?

Branky: 7. Fellaini, 14. Rodwell, 49. Beckford z PK, 76. Saha, 84. Osman – 39. Heitinga vlastní
ŽK: 51. a 70. Peltier, 80. Roberts
ČK: 70. Peltier po 2 ŽK
Everton: Mucha, Coleman, Heitinga, Distin, Baines (80. Hibbert), Pienaar (75. Saha), Rodwell, Fellaini, Osman (c), Gueye (64. Diniyar Bilyaletdinov, Beckford
Huddersfield:
 Smithies (45. Bennett), Peltier, McCombe, Clarke (c), Naysmith (66. Kay), Croft, Gudjonsson, Johnson, Roberts, Arfield, Robinson (75. Novak)
Rozhodčí:
 Neil Swarbrick
Diváci:
 28 901