Rodwell bude chybět tři měsíce

09/09/2010 0 Od Riči

Velmi nepříjemnou zprávu dnes museli skousnout všichni fanoušci Toffees. Jack Rodwell se kvůli zranění kotníku nepodívá na hřiště tři měsíce.

Devatenáctiletý záložník se zranil v posledním zápase Premier League před reprezentační pauze. Skoro už dva týdny zpátky mu totiž Stephen Warnock z Aston Villy poškodil vazy v kotníku.

Rodwell, který se v utkání na Villa Parku objevil v základní sestavě, tak musel předčasně opustit hrací plochu. Následně ho musel i Stuart Pearce vyškrtnout z anglické reprezentace U21. To se ale ještě nevěděl přesný rozsah zranění, jelikož na kotníku byl velký otok a doktoři nemohli dělat žádná vyšetření. Nakonec se ukázaly problémy s kotníkem, jedná se o podobné zranění jako měl Marouane Fellaini, jenž kvůli němu absentoval šest měsíců.

David Moyes okomentoval ztrátu Rodwella následnovně: „Je to pro nás velká rána, protože jsme do Jacka vkládali velké naděje. Zraje a zlepšuje se neustále, měl jsem v plánu ho nechávat hrát, jak jen to bude možné. Jack neustále fotbalově dospívá, stačí si vzpomenout na loňský domácí zápas proti Manchesteru United. Nastoupil do utkání jako střídající hráč a měl vliv na výsledek.

Myslel jsem si, že v této části sezóny budeme mít uprostřed zálohy velkou konkurenci. Jack měl hrát zápasy, teď s ním ale spíše počítám až na druhou polovinu sezóny. Předbežně jsem tipoval jeho zranění na vymknutý kotník. Počítal jsem s týdenní absencí. Zranění má podobné tomu, co si přivodil Marouane Fellaini. Jacka budeme postrádat dva až tři měsíce.“

Pro evertonského talenta jde o první větší zranění v kariéře, minulý rok si musel odpočinout na měsíc příčinou komplikací s podkolenní šlachou. Větší zdravotní problémy ale zatím v prvním týmu EFC neměl, a to od debutoval na konci sezóny 2007/08. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se se svým prvním vážnějším zraněním v seniorském fotbale vypořádá.

Mimo Rodwella se zranil ještě i Louis Saha a to během reprezentační zápasu Francie s Běloruskem. Loňsky nejlepší střelec Evertonu má problémy s lýtkem a kolenem, mimo hru bude tři týdny. Kromě toho nemůže Moyes počítat ani s Victorem Anichebem, jehož koleno stále ještě není v pořádku.