Artetovi se kapitánská páska líbí

13/09/2010 0 Od Riči

Hrdina sobotního souboje s Machesterem United a současný náhradní kapitán, Mikel Arteta, si své nové pozice velmi užívá. Jedním dechem ale přitakává, že páska patří na rameno Philu Nevillovi.

Španělský playmaker zastupuje v roli skippera Phila Nevilla v posledních dvou zápasech Premier League. A v tom posledním proti Red Devils se jako správný vůdce zachoval, když v nastavení vyrovnal na konečných 3:3.

Pro samotného hráče je to pochopitelně velká pocta a svou novou roli komentoval takto:

„Podle mě je Phil Neville skvělý kapitán. Jeho charakter a odpovědnost… Velice si ho vážím. Jsem rád, že dělá kapitána.

Teď jsem kapitán já, což zní opravdu výborně. Beru to jako důležitou věc, ukazuje to totiž, že jsem si získal respekt klubového personálu, hráčů a fanoušků.

Jsem navíc cizinec, takže i z tohoto důvodu mě to těší. I když už v klubu působím dlouho, neumím třeba mluvit anglicky stejně dobře jako ostatní kluci. Snažím se kapitánovat, jak nejlépe mohu a pokud si to myslí i spoluhráči, je to skvělé.“

Následně se Arteta vyjádřil i zápasu proti Manchesteru United: „Nezasloužili jsme to utkání prohrát.

„Vyrobili jsme sice několik chyb, které byly potrestány inkasovanými brankami, měli jsme ale i pár dobrých momentů. Hlavně Tim Howard byl úžasný, díky němu jsme mohli neustále pomýšlet na dobrý výsledek.

V sobotu nás čeká těžký zápas proti Newcastlu. Uvědomujeme si, jak je důležíté vyhrávat domácí zápasy. Velkou roli ale budou hrát i fanoušci. Proti United byli úžasní, i když to pro nás v zápase nevypadalo vůbec dobře. Nikdo předčasně neodcházel ze hřiště, byli prostě skvělí a musíme jim poděkovat za podporu.“