Coleman jako pravý záložník?

26/09/2010 0 Od Riči

Proč nehraje Seamus Coleman pravého záložníka? Tuto otázku si pokládá mnoho fanoušků Evertonu, neboť mladý Ir, ač je obránce, se jeví v útočné fázi velmi dobře a napravo tlačí Toffees bota.

A jak se zdá, Davidu Moyesovi to už také došlo. Manažer přiznal, že Coleman by mohl dočasně vyřešit post pravého záložníka. Avšak jenom v případě, když nebude Leon Osman schopný nastoupit v případě zranění, což Moyes potvrdil v sobotním zápase proti Fulhamu, když Colemana od začátku postavil na pravou stranu zálohy.

Skotský lodivod počítal na pravou stranu s Victorem Anichebem, který měl velmi dobrou letní přípravu. Ovšem Nigerijec utrpěl zranění a v úvodních zápasech nové sezóny se neukázal. A jak vyšlo nedávno najevo, Vicovo zranění je vážnějšího charakteru, takže byla nutná operace kolena, jež ho vyřadí na nejbližších šest týdnů. Do té doby by podle Moyese mohl dostávat šanci v záloze Seamus Coleman, kterému k základní sestavě na pravé obraně chybí lepší defenzivní činnost, proto by posunutí o pozici dopředu mohlo být logické a účinné.

Moyes se k tomu vyjádřil takto: „Uvažujeme nad zařazením Seamuse do zálohy, jelikož nám chybí pravý záložník.

Nemohli jsme přivést Landona Donovana. Ossie tam nastupuje, není to ale jeho pozice, musíme proto něco vymyslet.

Přemýšlíme o Seamusovi, on ale nikdy na této pozici nehrál. Jsme situaci, kdy se snažíme tuto hádanku rozřešit. Seamus má velmi dobrou schopnost útočit. V Evertonu se uvedl fantasticky a ty peníze, za něž jsme ho koupili… To je skoro krádéž.

Mohl by hrál pravého záložníka? Seamus spíše potřebuje volný prostor, v němž bude běhat, než stát zády k bráně.“

Moyes tedy udělal v souvislosti s problémem na pravé záloze určitý pokrok, když připustil, že by tam mohl stavět Colemana. Proti Fulhamu to tak skutečně udělal a mladý talent určitě nezklamal, proti tápajícímu Osmanovi byl určitě příjemným oživením. Coleman tedy pravděpodobně bude během Anichebeho zranění nastupovat na pravé záloze, bude však upřednostňován před Osmanem? Asi těžko. Nechme se ale překvapit.