Fans interview: Tottenham Hotspur

21/10/2010 0 Od Riči

V dalším pokračování rozhovorů s fanoušky soupeřů Toffees nám něco o svém klubu prozradil Aaron. Mnohým už je tedy jasné, že se budeme bavit o Tottenhamu Hotspur.

Tottenham čeká velmi důležitá sezóna, pokud nevyhoří v Lize mistrů a v Premier League zopakuje umístění do čtvrtého místa, může dobře vykročit k tomu, aby se udržel v anglické špičce delší dobou. Mohou Spurs letos uspět.

Myslím si, že reálná šance je. Ale bude muset přát štěstí. Je to obtížné hrát na dvou náročních frontách, kde nejde nic vypustit. Zvlášť, když Tottenham na tohle není moc zvyklý. Pořád je trojice Man Utd, Chelski a Goons o krok vepředu. Už kvůli zkušenostem. A právě ty zkušenosti budou hrát nejdůležitější roli. Viz. zápas v Brémách. Tam se ten zápas měl vyhrát. Nicméně ve fotbale se může stát cokoliv. Nejdůležitější ale bude asi liga. CHL láká kvalitní hráče. Nebýt CHL, tak by například nepřišel  Rafael van der Vaart. Na co by byl úspěch v CHL, kdyby se ta soutěž nehrála i příští rok? Začátek zatím až tolik nevyšel. Ale postupem času se hra už konečně zlepšuje. Tak snad to tak půjde dál.

Na konci sezóny bych byl spokojený, kdyby Tottenham …
… bojoval do konce o dobré umístění. Jsem realista. Takže bych bral i páté místo v lize.

V létě do klubu přišel Pletikosa, Gallas, Sandro a van der Vaart,jak hodnotíš tyto posily?
Pletikosa přišel, aby zesílil konkurenci. Redknapp se opět rozhodl nemít rezervní tým, takže pro nadějného Buttona je dobře, že putoval na hostování, kde bude chytat. Někdo se na tohle může koukat skrz prsty, protože Harry tím trochu zabrzdí Pletikosovi kariéru, ale byla to Chorvatova volba. Věděl, že bude maximálně dvojka.

Ke Gallasovi bych se nejradši ani nevyjadřoval.  Redknapp by se měl naučit koukat ne jen na sebe, ale taky na to, že je manažerem Tottenhamu. Takový hráč je úplně zbyteční. Když už se ví, že Woody nebude hrát bůhvíjak dlouho(jestli někdy bude vůbec hrát) a King může odehrát jen několik zápasů za měsíc, tak se mělo podívat někam jinam. Ne získat Gallase, který také je furt zraněný a navíc kvůli své výbušné povaze nemusí zrovna pomoct kolektivu.

Sandro má dobré preference. Není to typický Brazilec. Spíš takový bojovník. Letos bude asi hrát jen sporadicky a zvykat si na prostředí. Ale časem se z něho může stát hvězda. Klidně se však může stát, že vyhoří.

Rafael už od příchodu ukazuje, že je to hráč, který dokáže dostat Tottenham o třídu výš. Je neskuteční. Trochu jsem pochyboval, jestli se vypořádá s tak rychlou hrou v EPL, ale on to dokázal. A ke skvělé technice přidal i důraz, velký pohyb. Je to typický Holanďan, který se tvrdé hře nebojí.

Preferuješ u Tottenhamu rozestavení 4-4-2 nebo 4-5-1?

Mám rád 4-4-2. Hra na pět záložníků zatím hře moc nepomáhá. Na to Tottenham není zvyklý. Ale třeba poslední zápas změna rozestavení na jednoho hrota pomohla hře po poločasu. Takže třeba změním názor. Hlavně ať se daří, hraje se pěkný fotbal a Keano dostane šanci 🙂

Jak moc se projevuje ztráta zraněného kanonýra Jermaina Defoa?

Hodně. JD je momentálně jasné nejlepší útočník. Dokáže dávat góly z ničeho. Keano šanci bohužel nedostává, Pavlyučenko je spíš průměr a Crouch není žádný ostrostřelec. Ale na tohle se nejde vymlouvat. Každý má podobné problémy. Vy se taky dlouhodobě museli vypořádat bez Artety nebo dříve Cahilla.
Spurs plánují výstavbu nového stadionu, zkus další domov Tottenhamu stručně popsat.

White Hart Lane je White Hart Lane. To je domov Tottenhamu. Prostě ten stadion nikdy nic nepředčí. Ale na permanentky čekají přes 30 ticí lidí a musí se tím bohužel něco udělat. Nový WHL(pro Yidos to bude prostě New WHL, pro ostatní Coca-Cola Stadium) bude typický moderní Ufo. Aspoň co se týká vnějšku. Ale vnitřek bude typicky anglický. Levy se posraral, aby architekti dokázali navrhnout stadion, kde bude nezapomenutelná atmosféra. Oproti Emirates a Wembley budou tribuny co nejblíže k hřišti, severní tribuna bude podobná The Kop. Stadion celkově by měl mít kolem 56 tisíc míst. Hlavně je důležité, že to bude na stejném místě.

Za co bys manažera Harryho Redknappa během jeho působení u Spurs
pochválil a za co naopak zkritizoval?

Chvála při přestupech. Ty mu zatím vychází. Taky chvála za to, že dostal Tottenham do CHL. Ale poslední dobou u něj vidím víc chyb. Málo dává šanci hráčům, kteří mají lepší formu. Viz případ Corluka. Ten jen poslední půl rok marný a pořád hrál. Teď konečně dostal šanci Hutton a ukázal, že je to výborný hráč. A nebýt třeba zranění Assou-Ekotta, který byl taky rok marný, tak by nikdy Bale nehrál v základu a netáhl by Tottenham. Nechci, aby po jednom špatném zápase někoho vyšoupl ze sestavy. Ale když všichni vidí, že ten hráč nemá vůbec formu a jen kazí, tak proč ho brání zuby nehty. Tottenham má dost široký kádr a dost šikovných mladíků čeká na svoji šanci. Ale zas se to dobře kecá za počítačem 🙂

Hodně se spekuluje o přestupu Stevena Pienaar do Tottenhamu, bral bys ho?

Stevena Pienaara mám rád, je to výborný hráč. Ale nevím, jestli by byl pro Tottenham ten pravý. Jestli by se vůbec hodil do týmu. Teď je v záloze velká konkurence. Pro něj i pro Everton bude lepší, když ta spolupráce bude pokračovat. A ani nechci, aby Tottenham Everton oslabil.

Tip na zápas?
Bude to jednobranková výhra pro Tottenham. Body vám přeji, ale jen si jen nasbírejte někde jinde 🙂