Hibbo a Ossie spokojení s novými kontrakty

28/10/2010 0 Od Riči

Tony Hibbert a Leon Osman nedávno prodloužili s Evertonem svoje stávající smlouvy o dva roky až do léta 2014 a jsou odhodláni na Goodison Parku ukončit fotbalové kariéry.

Oba odchovanci akademie Toffees jsou ročník narození 1981, debut za první tým si ovšem dříve odbyl Hibbert, a to už v roce 2001. Nyní má Hibbo na kontě přes 250 startů za Everton a je i dokonce držitelem jednoho klubového primátu, když překonal rekord klubových legend Briana Labona a Colina Harveyho v počtu utkáních v evropských pohárech (19).

„V Evertonu jsem od svého dětství, což čítá hodně dlouho dobu, proto jsem rád, že mi vedení nabídlo nový kontrakt, který mě zde udrží ještě pár dalších let. Spojit svou budoucnost s Toffees, to jsem si vždycky přál. Chci tu ukončit svoji fotbalovou kariéru. Pro mě a pro mou rodinu je to skvělé zpráva, Everton patří do mého života.

Minulý týden byl pro mě velmi zajímavý, jelikož jsem dostal jsem novou smlouvu a zvítězili jsme v derby,“ netajil se svou nákloností k Toffees Hibbert, jenž zároveň nedá dopustit ani Osmana: „Je hezké s ním hrát za jeden klub, velmi často se nevidí. Jsme s Ossie dva místní kluci, kteří prošli systémem akademie a mají dobrou fotbalovou kariéru. Jsme navíc věrni jen jednomu klubu.

Jsme spolu už dlouho dobu, jsem za něj rád. Ossie si to zaslouží.“

Leon Osman si první start za A-tým Everton připsal až o dva roky později než jeho partner Hibbert, i přesto ale podle mnohých má za sebou lepší kariéru.

„O smlouvě se jednalo pár týdnů. Jsem nakonec spokojen, protože zůstávám. Jak jsem prozradil nedávno, nikdy jsem neměl zaječí úmysly, teď už to máte potvrzené i na papíře. Chci tu zůstat tak dlouho, jak jen to bude možné. K Evertonu mě váže silné pouto, proto jsem rád, že mi byla nabídnuta nová smlouva. V budoucnu se může stát všechno, já bych ale chtěl svoji kariéru ukončit zde. Pro mě existuje jen jeden tým.

S Tonym vycházíme dobře. Je to můj kamarád, když jeden z nás potřebuje podpořit, druhý mu podá ruku. Dostali jsme stejnou smlouvu, což je pro nás oba skvělá zpráva,“ řekl Osman.