Neville hýbe internetem!

03/11/2010 0 Od Meňa

Evertonians se momentálně královsky baví. Na sociální síti twitter se Phil Neville stává novou kultovní postavou. Všechno má ale svoje důvody a souvislosti.

Nejčastěji skloňovaným fotbalovým jménem posledních dnů je Gareth Bale. Křídelník Tottenhamu podává letos dechberoucí výkony, které si přenesl i do dění v nejprestižnější klubové soutěži Evropy. Na San Siro vstřelil Interu Milán hattrick, v odvetě na White Hart Lane zase zařídil dva góly Spurs a naprosto zesměšnil jednoho z nejlépe hodnocených pravých beků světa Maicona. Z médií tak zní Gareth Bale sem, Gareth Bale tam.

S formou je na tom ale skvěle i kapitán Evertonu, Phil Neville. Ve vzájemném ligovém souboji proti Spurs před necelými čtrnácti dny čelil velšskému rychlíkovi z postu pravého beka právě Neville, a vedl si famózně. Baleovi nedovolil vůbec nic. Evertonians si dali dvě a dvě dohromady, (ve zkratce Maicon < Neville), a poprask byl na světě. Kdyby tak Nev věděl, co způsobí…

Výsledkem je to, že na twitteru se sousloví „Phil Neville“ stalo vůbec „nejtweetovanějším“ tématem Velké Británie a třetím na světě oné sociální sítě. Z kapitána Blues se tak díky úspěchu tam, kde Maicon selhal, stává superhrdina, který si v ničem nezadá ani s Chuckem Norrisem. Komická záležitost se donesla dokonce například i k Landonu Donovanovi. „Phil Neville vládne twitteru? Kam ten svět dospěl?!?!?!?“ připojil se forvard Los Angeles Galaxy.

A zde je výběr malého procenta zásluh a vlastností, kterými se může pyšnit, jenom náš kapitán:

Alexander Graham Bell vynalezl telefon, aby mohl mluvit s Philem Nevillem.
Phil Neville potopil Titanic díky špenátu.
Phil Neville odjel na Panenské ostrovy. Když se vrátil, začalo se jim říkat jen Ostrovy.
Phil Neville napočítal donekonečna. Dvakrát.
Neexistuje žádná teorie evoluce. Je pouze seznam zvířat, kterým Phil Neville dovoluje žít.
Phil Neville umí zabouchnout otáčecí dveře.
Phil Neville na své klávesnici nemá tlačítko CTRL, protože je pořád pod kontrolou.
Země se netočí kolem Slunce. Točí se kolem Phila Nevilla.