Osman si pobyt na marodce prodlouží

06/11/2010 0 Od Riči

Leon Osman musel podstoupit operaci zraněného kotníku, takže datum jeho návratu se o pár týdnů prodlouží. Opačně je na tom Jack Rodwell, který se uzdravil dříve, než se předpokládalo.

Osman je zraněn od Merseyside derby (17. října), v němž musel opustit hřiště už o poločase. Prvně se očekávala absence maximálně šesti týdnů, ta se ovšem kvůli menším komplikacím prodlouží. Osman už dokonce podstoupil operaci.

Manažer David Moyes celou situaci okomentoval slovy: „Leon v pondělí ráno podstoupil operaci, během níž mu doktoři odstranili kousek plovoucí kůstky z kotníku. Poprvé jsme odhadovali jeho absenci na dobu čtyř až šesti týdnů, do akce se vrátí ale nejprve až za dalších šest týdnů. Vypadá už avšak dobře, snad operace kotníku pomůže.“

Zcela jinou situaci zažívá Jack Rodwell. Mladý talent Toffees si na konci srpna v zápase proti Aston Ville poškodil vazy v kotníku a mimo hru měl být až tři měsíce. Ovšem léčba probíhala daleko rychleji a Rodwell už minulý týden proseděl duel se Stoke na lavičce nahrádníků. V úterý pak dokonce odehrál 57 minut za rezervní tým a přispěl k drtivé výhře 5:0. Sobotní zápase Evertonu na Bloomfield Road proti svěřencům Iana Hollowaye však Rodwell pravděpodobně prosedí celý na lavičce, což potvrdil i David Moyes: „Podle mě má blízko ke startu za první tým, v současnosti ale není ještě připraven. Můžeme ho opět posadit na lavičku náhradníků, jeho kotník ovšem pořád není stoprocentně v pořádku. Hrál sice 50 minut za rezervu a zítra by si přál nastoupit. Je k tomu připraven? Nemyslím si. Vrátil se dříve, než se předpokládalo, potrvá avšak ještě pár týdnů, než bude úplně v pořádku.“

Kromě Rodwella si v úterý za rezervu zahrál i Victor Anichebe. Nigerijec nastoupil na posledních dvacet minut a konečně tak v souvislosti s jeho operovaným kolenem slyšíme pozitivní zprávy. Vždyť Vic absolvoval před sezónou velmi slušnou přípravu, před začátkem sezóny si ale přivodil „menší“ zranění kolene, kvůli němuž si v novém ročníku zatím nezahrál.