Coleman bude nejspíše debutovat

16/11/2010 0 Od Riči

Trenér Irska, Giovanni Trapatonni, naznačil úmysl postavit Seamuse Colemana do přátelského zápasu proti Norsku, čímž by si rychlonohý talent připsal debut v seniorské reprezentaci.

Zkušený italský stratég se nechal slyšet: „V přátelské utkání proti Norsku nám bude chybět mnoho zraněných hráčů, a tak šanci dostanou mladíci. Pro Colemana, Cunnighama nebo Walterse to bude důležité utkání, zvedne se jim sebedůvěra a zlepší charakter. V budoucnu na nich chceme stavět.“

Irové se střetnou v přátelském zápase proti Norsku ve středu večer v Dublinu. Seamus Coleman ale rozhodně nebude jediným hráčem Toffees, který bude zítra reprezentovat. Pozvánku ke středečním přátelským zápasům dostalo dalších dvanáct Evertonians.

Phil Jagielka může obléknout národní dres Albionu už po sedmnácté. Základní kámen obrany Fabia Capella, John Terry, je zraněn, a tak Jagse utkání proti Francii ve Wembley asi nemine.

Marouane Fellaini se utká se svým klubovým spoluhráčem. Do Belgie přicestuje ruská reprezentace, v níž nechybí Diniyar Bilyaletdinov.

Tim Cahill povede Socceroos v zajímavém zápase v Káhiře proti domácímu Egyptu, zatímco Steven Pienaar se pod taktovkou JAR utká proti USA o pohár Nelsona Mandely. Na americké straně tentokrát chybí Tim Howard, jelikož trenér Bob Bradley nechal pro tento přátelský zápas odpočívat několik svých opor právě včetně Howarda, ale i třeba Landona Donovana.

To Ján Mucha, druhý brankař EFC, pozvánku dostal. Slováci vycestují na horkou půdu do Bosny.

Jack Rodwell se stačil zotavit ze svého zranění kotníku dříve, než se předpokládalo, a proto stihne i prestižní střetnutí anglické U-21 na půdě Německa. Dalším reprezentantem „jednadvacítky“ je Magaye Gueye, jenž bude chtít vstřelit zase nějakou branku za Francii. Pokusí se o to proti Rusku. Rodwell i Gueye odehrají své zápasy v úterý.

Nathan Craig bude hájit barvy Walesu U-21 proti Rakousku a duo Luke Garbutt a Jake Bidwell pro změnu Anglie U-18 v domácím souboji proti Polsku hraném v úterý.