Moyes smířen s Pienaarovým odchodem

16/11/2010 0 Od Riči

David Moyes si žádné iluze nedělá, letní odchod Stevena Pienaara z Evertonu potom, co mu vyprší smlouva, bere už takřka za hotovou věc.

I přesto se ale manažer Toffees bude neustále přesvědčovat Jihoafričana, aby prodloužil kontrakt a zůstal v klubu. Pienaar v minulosti odmítl výrazně vylepšenou ponuku Evertonu, a tak od lednu může začít vyjednávat s potencionálními zájemci, kteří za něj v létě nezaplatí ani libru.

Moyes prozradil: „Jsem smířen s pravděpodobným Pienaarovým odchodem na konci sezóny. Přesto si však nadále přejeme, aby u nás zůstal. Pokud bude mít zájem, jsme kdykoliv ochotni začít jednat. Má ovšem smlouvu již pouze na jeden rok, můžeme proto jen čekat, jak to skončí.

Jsme však spokojeni, že jsme ho koupili. Stál nás £2,5 milionů. 

Jestliže hráčům zbývá pouze jeden rok smlouvy, většinou se snaží hrát, jak nejlépe umí, aby zaujali potenciální zájemce a přesvědčili okolí, že si zaslouží brát vyšší plat, který požadují. Budu proto chtít dostat z Pienaara jeho nejlepší výkony. Už teď ale hraje dobře.

Když jsem se Steven mluvil, řekl mi – Ať se stane cokoliv, vždy budu hrát naplno, Everton beru jako dobrý klub.

Možná chce prostě odejít do týmu, kde si zahraje Ligy mistrů. Rád bych mu dal možnost zahrát si jí u nás, s jeho pomocí bychom na Ligu mistrů měli šanci.

Stále se nevzdáváme naděje, že ho přemluvíme. Steven si třeba řekne, Everton byla opravdu správná etapa v mé kariéře.

Vždyť v Ajaxu hrál velmi slušně, pak mu ovšem nevyšlo angažmá v Borussii Dortmund a my jsme byli jediní, kdo mu dal šanci. Bohužel Steven se k nám obrátil zády, my ne.

Třeba si to vážně rozmyslí a zůstane. Určitě mu tato myšlenka koluje v hlavě. Pořád jsme tu pro něj s dobrou nabídkou na smlouvu.“