Fans interview: Sunderland

20/11/2010 0 Od Riči

Tým Black Cats je obklopený spousty zajímavými otázkami. Alespoň na pár z nich nám odpověděl kancik, kolega z webu sunderlandafc.cz

Premier League se přehoupila přes svoji první třetinu, Sunderland se drží na pěkném šestém místě. Jsi zatím spokojen? Co bys jako manažer zlepšil nebo souhlasíš s kroky Steva Bruce?

Sunderland se sice drží na pěkném šestém místě, což je mimořádně pěkné, ale tabulka je také pěkně našlapaná, což už tak pěkné není.

Spokojen. Jak s čím. Po tak ukrutném Wear-Tyne derby nemůže být spokojen snad žádný fanoušek. V současné chvíli nevím co jde zlepšit. Všude se prohlašuje, jak je v týmu skvělá atmosféra, každý na tréninku dře. Asi se to projevilo v londýnských zápasech. V nich jsme ale také měli velké štěstí.

S kroky Steva Bruce skoro vůbec nesouhlasím. Lépe řečeno, nevím jak se chová k hráčům tam, kde to já nevidím, ale nelíbí se mi jeho přestupová politika a připosranost v některých zápasech..

Na konci sezóny bych byl spokojený, kdyby se SAFC…

…pyšnil alespoň jednou trofejí.

Sunderland přes léto hodně posiloval, zkus nám stručně přiblížit nové hráče a jejich pozici v týmu?

Tak hodilo by se asi začít v brance. Tam přišel Simon Mignolet, belgický talent, potvrdil to, určitě si nepředstavoval, že bude mít takový začátek na Ostrovech. Po návratu Craiga Gordona si ale myslím, že se bude muset spokojit s pozicí dvojky. Titus Bramble zatím hraje skvěle, nečekal jsem, že bude mnohem jistější než Turner.

Velkou neznámou je v obraně Marcos Angeleri. O toho Brucie moc a moc bojoval, dokonce byly problémy s pracovním povolením a najednou ho nepostavil ani do jednoho zápasu. I když je pravda, že Onuoha, další posila (hostování), hraje skvěle. Cristian Riveros zatím neměl tolik prostoru, aby ukázal, na kolik si ho mám cenit.

Danny Welbeck alespoň pro mě kromě utkání na Stamford Bridge nic nepředvedl. Osobně se mi strašně líbí Ahmed „Elmo“ Elmohamady. No a Asamoah Gyan je kapitola sama o sobě. S Bentym může vytvořit dvojici, na kterou se bude ještě hodně dlouho pamatovat.

Někteří fanoušci nesouhlasí s odchodem Martyna Waghorna stejně jako s pozicí Andyho Reida. Co ty?

S odchodem Martyna Waghorna se asi budu smiřovat tak dlouho, jako s odchodem Dannyho Collinse. Lépe řečeno, asi nikdy se s ním nesmířím. Podle některých to byl nejtalentovanější útočník z Wearside za poslední roky, Bruce mu dával hodně nadějí, když prohlašoval, že je talentovaný a že mu dá šanci prát se o místo v a-týmy. Pak mu dal šanci v přípravě, kde zjistil, že i Darren Bent může být problémy. Začalo mu téct do bot a začal jej ujišťovat ještě víc. Potřeboval prostě někoho, kdo by dokázal hrát za něj, kdyby Benty nemohl. Poslední den přestupního termínu se mu ale podařilo podepsat Gyana, byl vysmátý a klidně jej mohl za směšnou částku poslat k Foxes.

Andy Reid je trošku na dlouho. Nevím, jestli celou kariéru, ale minimálně celý pobyt na Stadium of Light bojuje se špatnou životosprávou. Čekal bych, že jej Bruce pošle někam shodit po zranění pár kil a pak jej vezme zpět. Jenomže Reidy asi vycítil, co s ním Bruce zamýšlí a tak by rád v Sheffieldu Utd zůstal. Nedivím se mu. Pod Brucem si asi nikdo z jeho oblíbenců ničím jistý být nemůže.

Sunderlandu se letos daří proti nejlepším týmům Premiership, čímž si to vysvětluješ?
 

Od Sunderlandu proti nejlepším týmům nikdo nic nečeká, takže není pod tlakem a může si hrát to svoje. Buď mu to vyjde, nebo ne.

Jak moc důležitý je pro Sunderland Darren Bent?
 

To je nejdůležitější hráč. Bez něj by to snad vůbec nešlo. Všechnu gólovou úrodu většinou zasévá a sklízí on. Těžko hodnotit, jak to bude teď po jeho návratu (ten by se mimochodem mohl uskutečnit už v pondělí), ale věřím, že se i po svém první delším zranění vrátí do pohody. Jen doufám, že se Steve zase nezblázní a nebude se bát postavit Gyana s Bentym vedle sebe. že by jeden seděl by byl ten největší hřích.

V poslední době je mnoho pochval směrováno na Jordana Hendersona, jsou oprávněné?
 

Asi jo. Udělal velký pokrok. Ještě před osmnácti měsíci byl na hostování v Coventry, letos debutoval za jednadvacítku a v týdnu dokonce za áčko. Ze začátku jsem jej vůbec nemusel, připadal mi jako taková fotbalová guma, ale postupem času jsem názor úplně změnil a asi bych se mu měl omluvit. Jak řekl
sám Capello, je to zajímavý hráč už jen proto, že hraje ve velké rychlosti a s míčem nemá víc než dva doteky.

Dovedeš si v budoucnu představit Steva Bruce jako manažera Anglie?

Ne.

Co by se mělo zlepšit, aby se na Stadium of Light pravidelně bojovalo o evropské poháry?

Hlavně by si hráči měli přenést jistotu ze zápasů s top týmy a zbytečně neztrácet. Taky by to asi chtělo, aby se snížil počet zápasů. Pak by se z pohledu Sunderlandu dalo nějak uvažovat.

Co předseda Niall Quinn, jaký máš na něj názor?

Je mi velmi sympatický. On Brucovi do toho, co dělá nekecá, což se mi na jednu stranu velmi líbí a na druhou stranu zase nelíbí vůbec. Je ale dobře, že je ve vedení klubu taková legenda, která ten tým vytáhl odnikud, vrazil do toho peníze a teď našel prachatého Američana, který po určitých odůvodněných do klubu dá peníze. To si myslím, že je správně. Vlastně mě teď napadlo, že když se mluví o Niallu Quinnovi, hned se jedním dechem musí dodat Ellis Short, vlastník klubu. Tomu si myslím, že je každý na Wearside ze srdce vděčný.

Tip na zápas?

2:1 vyhraje Sunderland, góly Gyan a Cattermole.