20 otázek pro Victora Anichebeho

23/11/2010 0 Od Meňa

Jaká jsou nej, životní idoly nebo oblíbená muzika Victora Anichebeho? Mladý útočník či křídelník kápl božskou a odpověděl na dvacítku zvídavých otázek.

Těstoviny a kuře, nebo burger s hranolky?

Vyberu si od každého jedno – hranolky a kuře! Těstovin sním hodně, protože pro fotbalisty jsou výživné a důležité z pohledu správného jídelníčku. Ale kuře a hranolky občas přece nemůžou uškodit!

Kdo na tebe při vyrůstání měl největší vliv?

Moje rodiče. Do téhle země jsme přijeli, když jsem byl hodně malý, bylo mi kolem jednoho roku, a oni hodně trvdě makali, aby mi pomohli dostat se tam, kde jsem. Takže když vidím, jak se kvůli mě obětovali, děláním toho co miluji, jim můžu poděkovat za všechno, co pro mě udělali.

Kdo je nejpříjemnější osobou, kterou jsi ve fotbale zatím potkal?

To je těžká otázka – bylo jich už strašně moc! Hodně rád jsem měl Davida Weira a Kevina Kilbanea, když za nás hráli. Kdykoliv by vám s čímkoliv pomohli. I Lee Carsley byl podobný. A do jisté míry i Stubbsy, pokud zrovna nehulákal! Všichni to jsou charakteři a pro mě a Vaughanyho byli tehdy moc důležití, protože jsme právě dělali kroky z akademie do prvního týmu. Musím taky zmínit Taffa (Andy Holden). Mě i Vaughanymu dal ve velmi mladém věku šanci v rezervě, a bez toho, bychom se do seniorského týmu možná nikdy nepodívali.

Co je nejlepší na povolání fotbalisty?

Pro mě jsou to věci, které díky tomu můžu dělat v Nigérii. Momentálně tam rozjíždíme charitu a doufám, že jí budu moci věnovat dost času. Zatím jsem tam posílal jen pár dresů a kopaček, ale i to je důležité. Fotbal tam znamená všechno. Vždycky když se tam jako fotbalista vrátíte, moc vřele vás přivítají. Dokonce i v Anglii, když vstřelíte gól, nebo tým hraje dobře, je skvělé vidět úsměvy na tvářích.

Co tě zaručeně rozesměje?

Upřímně, většina lidí říká, že jsem bídák! Ve skutečnosti nejsem, já jsem… komplikovaný, stydlivý. Mí přátelé mě znají lépe, než kdokoliv jiný. Vědí, kdy nemám náladu a tehdy ví, že mluvit ke mě není nejlepší nápad. Ale takový jsem. Skvělou zábavu ale miluju, a v klubu jí rozhodně nemáme nedostatek.

Pokud bys mohl osobně poznat nějakou celebritu, kdo by to byl?

Jako sportovce jsem vždycky chtěl poznat Davida Beckhama, ale s tím jsme se setkali už dříve, když jsme byli v L.A. Byl jsem ohromený a nevěděl jsem, že je tak maličký! Potkal jsem i Lionela Messiho na Olympiádě, ale poznávat sportovce mě až tolik nebere. Raději bych poznal někoho jako Barack Obama. Je to muž, který má tolik moci na světové úrovni, ale přitom vypadá jako obyčejný chlápek od vedle. Lidi si řeknou, že tohle je samozřejmá odpověď, ale opravdu bych rád strávil trochu času v jeho společnosti.

Nejoblíbenější film nebo televizní postava?

Film asi Muž v ohni s Denzelem Washingtonem, ale jestli je zároveň i můj oblíbený herec? Nejsem si jistý. Mám rád i seriál Vincentův svět. Když jsem byl zraněný, proseděl jsem u toho celé dny.

Tvůj nejtrapnější moment ve fotbale?

Hrál jsem za Nigérii na Olympiádě a přišel jsem do hry jako střídání, hrál jsem dobře, přihrál jsem na gól a… nechci znít vychloubačně, ale všichni říkali, že jsem změnil hru. Taky jsem ale zmařil šanci, opravdu snadnou gólovou šanci. Nebyla to zábava, ale když se k tomu teď vracím, musím se jen smát.

Co si zrovna zpíváš?

Aktuálně hodně poslouchám Drakea. Zpočátku mě nijak neoslovil, protože tvrdý rap obyčejně moc nemusím. Ale na jeho novém albu víc zpívá a spolupracuje s více lidmi. Baví mě.

Kdo má v Everton nejlepší hudební chuť? A kdo nejhorší?

Řekl bych, že Bainesy. Pořád zkouší něco nového a snaží se poslouchat všechno. Všemu dá šanci, zatímco někteří například nemusejí R´n´B, nebo rock. Poslední dobou ale zkouším poslouchat právě i některé rockové kapely; Lukas Jutkiewicz mě přivedl k Paramore. K těm nejhorším – myslím, že většina by se shodla na Philu Nevillovi. Nebo Louis Saha. Některá jeho hudba je dobrá, ale pak přijde řada na některý francouzský matroš, a to je… divný!

Kdo by byl ve tvém snovém pětičlenném týmu?

V bráně Iker Casillas, je to podle mě nejlepší brankář na světě. V útoku Didier Drogba s Lionelem Messim, takže to mám tři. Vzadu potřebuji skálu. Nemanja Vidić? Nevím, jestli v tomhle týmu, takže spíš Rio Ferdinand. A někdo, kdo tomu dá šťávu… Andres Iniesta.

Jaký sport krom fotbalu máš rád? Fandíš některým týmům?

Hodně mám rád Miami Heat. Miluju návštěvy Miami. Byl jsem tam dvakrát tohle léto – tak moc to tam zbožňuju. Právě znovu podepsali Dwyana Wadea a pak samozřejmě LeBron James – můj oblíbený hráč basketu, se k nim taky nedávno připojil. Začíná se mi líbit i National Football League. Americký fotbal je docela pomalá a kouskovaná hra, ale přijde mi zajímavá. Určitě nemám rád kriket, to je snad nejhorší sport na světě!

Kterým superhrdinou bys chtěl být?

Superman je moc nápadný. Jsem sobec, takže bych rád našel formuli ke zmixování všech dohromady, aby ze mě byl ultimátní superhrdina!

První věc, kterou uděláš, když v hrací den vstaneš?

Zapnu televizi! V hrací den je všechno trochu zvláštní. Jsou tu nervy a taky trochu vzrušení. Před zápase mám i několik rituálů, ale neřeknu je!

Oblíbená hračička?

Mám jich spoustu a lidi se mě pořád ptají proč si je pořád kupuji. Před pár dny jsou si koupil nový iPad, ale moc jsem se do toho zatím nedostal. Říkal sem si, že to bude šikovná věcička, ale zatím se mi moc nelíbí. Věcí, bez které bych naopak nemohl žít, je můj Blackberry. iPhone ujde, ale Blacberry je nejlepší.

Tvůj oblíbený televizní pořád, když jsi vyrůstal?

Zrovna nedávno jsem se o tom bavil s kamarády. Miloval jsem Pokémona. Taky jsem chtěl svého. Opravdového!

Oblíbený porotce v X-Factoru?

X-Factor je sranda. Někdy člověka napadne, jestli ty některé hrozné vystupující náhodou neplatí. Pár sérií jsem sledoval, ale neviděl jsem tu s Nicole Scherzinger. Velká škoda.

Tvoje šťastné číslo?

Nevím, jestli mám šťastné číslo, ale docela často mi připadá, že se setkávám s čísly 28 nebo 38. Obě jsem míval, respektive mám na klubovém dresu, ale i náš domek v Nigérii měl číslo 38, stejně jako můj předchozí byt. Neřekl bych, že jsou šťastná, ale je náhoda, že se pořád takhle objevují.

Pokud bys měl mít jiný talent, na co by to bylo?

Strašně rád bych chtěl umět zpívat nebo hrát v NFL.

Oblíbená prázdninová destinace?

Musí to být Miami. Takové Las Vegas je zábava, ale po chvíli vás to tam omrzí – nikdo tam nespí. V Miami můžete víc relaxovat. Ale musím říct, že miluji většinu Ameriky.