Sponzorem do dalších let zůstává Chang

25/11/2010 0 Od Meňa

Vyobrazení dvou slonů z dresů Evertonu v příštích letech nezmizí. S dlouholetým sponzorem se totiž klub dohodl na prodloužení kontraktu.

S thajským pivovarem, jehož logo se na modrých dresech prvně objevilo již před šesti lety, Everton uzavřel rekordní smlouvu. Jde o nejlukrativnější obchod, který kdy klub se sponzory dresů uzavřel. Chang svoje spojení s Evertonem prodloužil do roku 2014 a během následujících tří let přinese vylepšený kontrakt do klubové kasy až 12 milionů liber.

Obě strany si plácly dnes v Bangkoku, kde se vyřídily nezbytné formality. Zástupci asijského pivovaru, jež je nejdéle běžícím sponzorem dresů z celé Premier League, podle svých slov s prodloužením smlouvy neváhali.

„Chang je hlavním sponzorem Evertonu po sedm let. Během těchto let naše partnerství přineslo pouze spokojenost a prospěšnost,“ vychvaluje si spojení Charlie Jitcharoongphorn, zástupce marketingového ředitele thajské společnosti.

„Logo Changu na dresech Evertonu úspěšně vede k propagaci na mezinárodní úrovni a partnerství nám umožňuje přispívat k vývoji thajského fotbalu v mnoha ohledech. Takže jsme se rozhodli prodloužit náš sponzorský kontrakt s klubem již počtvrté.

Jsme potěšeni. Ze strany Changu jsme se pokaždé dočkali jen podpory, a vždy byl velmi iniciativní ve směru vylepšování našich vztahů,“ prohlásil generální ředitel Evertonu, Robert Elstone. „Evertonu pomáhá vyrůst mezinárodně, zatímco my pomáháme Changu v probíjení se na klíčové trhy po celém světě.“

Během let se Evertonu dařilo s partnerem postupně vyjednávat lepší a lepší podmínky a nynější hodnota smlouvy je několikanásobně vyšší, než jako tomu bylo na počátku spolupráce v roce 2004. Elstone tak věří, že nový kontrakt Evertonu ještě více pomůže nalákat nové investory.

„Finančně je to pro nás skvělý obchod. Má asi čtyřikrát větší cenu než původní kontrakt a je nejméně o 25 procent výnosnější, než ten současný, takže prokazujeme pozitivní růst. Ve klimatu, kdy lidé pečlivě zvažují kde utratit své peníze, zvažují jejich investice a snaží se co nejvíce ušetřit, je fakt, že Chang se k nám obrátil připraven vynaložit ještě větší částku, než tomu bylo v minulosti, důkazem, že spolupráce je skutečně výhodná.

Délka partnerství navíc také ukazuje, že jsme dobrým partnerem a že naše skvělé vztahy založené na bezproblémové komunikaci opravdu fungují,“ dodal Elstone.