Chelsea – Everton 1:1

05/12/2010 0 Od Meňa

Ze Stamford Bridge si Everton odvezl povzbuzující výsledek. Nesrovnatelně lepší výkon oproti předchozímu zápasu přinesl vybojovaný bod.

Fiasko proti West Bromu nenechalo v základní sestavě kámen na kameni. David Moyes učinil hned pět změn. Na pravou stranu zálohy se vrátil Phil Neville, na totožné straně zálohy se znovu objevil Seamus Coleman, ve středu pole po vypršení distancu nastoupil Marouane Fellaini, před nímž dostal prostor Jack Rodwell a Yakubua v útoku vystřídal Louis Saha.

A právě zkušený francouzský forvard se postaral o první vzruch před bránou, a to již po několika sekundách, když pohotově rozchytal Petra Čecha. Chelsea se pak poprvé o slovo vážněji přihlásila o deset minut později, včasným zákrom však akci Salomona Kaloua stihnul zlikvidovat Phil Jagielka. To už se domácí začali dostávat do tempa, a další vizitku měl na svědomí Anelka, který pálil vedle tyče.

Další minuty přinášely lehkou převahu Chelsea, ovšem na další moment, jenž zvedl diváky ze sedaček se muselo čekat až skoro do poločasu. Nešikovnou malou domů poslal v 41. minutě Neville až příliš blízko k nohám Anelky, ten se posléze v pokutovém území srazil s Timem Howardem a sudí Lee Probert měl jasno – penalta. Opakované záběry sice ukázaly, že hříšníkem byl spíše Anelka, než brankář, ale to už si míč na značku pokutového kopu stavěl Didier Drogba a bezpečně proměnil.

V druhém poločase se ovšem Toffees s nepříznivým vývojem nechtěli smířit a na soupeře vyrukovali s nebojácnou taktikou. Karta se najednou obrátila a více ze hry začínal mít právě Everton. Nejaktivnější byla nepřekvapivě levá strana ve složení Baines – Pienaar, a právě sehraná dvojka málem připravila vyrovnávací gól. Bainesův centr našel hlavu Jacka Rodwella, jenž umístěnou hlavičkou orazítkoval jen tyč. Gólem smrděl i další centr z kopačky levého beka Blues – z rohového kopu míč lízl Jagielka, a moc nechybělo.

Do třetice ale Leighton Baines, dělající si z kompletní pravé strany Chelsea celý zápas dobrý den, v zasloužené srovnávací trefě přece jen prsty měl. Drzé zesměšnění tří hráčů Chelsea korunoval přesným centrem, směřujícím na Tima Cahilla, který zkušeně sklepl lépe postavenému Beckfordovi, a ten už se hlavou zblízka nemýlil.

Ani sedmiminutové nastavení za několikero ošetřování další změnu skóre nepřineslo, a tak si Everton ze Stamford Bridge odvezl již pátou remízu v řadě. Předvedený výkon navíc dodal zase o něco víc naděje. Nezbývá tak nic jiného, než na dobrý výkon konečně navázat výhrou příští víkend.

Chelsea: Čech, Bosingwa (64. Ferreira), Ivanović, Terry, Cole, Essien, Mikel (87. Sturridge), Malouda, Kalou, Drogba, Anelka (77. Ramires)

Everton: Howard, Neville, Jagielka, Distin, Baines, Coleman, Fellaini, Rodwell, Pienaar (86. Bilyaletdinov), Cahill, Saha (57. Beckford)

Žluté karty: Terry – Howard, Jagielka, Neville, Coleman

Držení míče: 55% – 45%

Střely na bránu: 6 – 7

Střely mimo bránu: 7 – 9

Rohové kopy: 7 -2

Fauly: 7 – 11