Everton – Wigan 0:0

11/12/2010 0 Od Riči

Na Goodison Park přijel v sedmnáctém kole tým, kterému měl Everton dát pět branek. Místo toho bylo k vidění trápení obohacené festivalem spálených šancí a výsledek 0:0.

Steven Pienaar i Louis Saha se stihli dát zdravotně do pořádku, a tak David Moyes poslal do zápasu stejnou úvodní jedenáctku jako v posledním kole proti Chelsea.

Hned v první minutě se Everton dostal do šance, Jagielka dlouhým nákopem našel Cahilla, jemuž zabránili v důraznějším zakončení na poslední chvíli zadáci Wiganu.

Po počátečním tlaku Toffees se pustili do útoku i hosté, Rodallega hlavičkoval dva metry mimo bránu. V daleko lepší pozici byl na druhé straně Fellaini, který zblízka hlavou po Bainesově centru bránu přestřelil.

Další gólová příležitost přišla až ve 31. minutě, Rodwellově hlavičce do brány se stačil postavit Watson. Pět minut před přestávkou Fellaini poslal do vápna nebezpečnou přihrávku, Cahillovi k ní ale chyběl dobrý metr.

Do druhé půle vstoupil EFC náporem, ve 48. minutě skvěle vystřelil Pienaar, ovšem ještě lepší zákrok předvedl Al Habsi. O chvíli později po centru Bainese akrobaticky zakončoval Jagielka, brankař Wiganu byl ale opět připraven.

V 53. minutě zakončil Cahill pěknou akci střelou vedle. Než se dostal míč k Australanovi, potáhl ho Coleman a patičkou přihrával Saha.

V rozmezí 58. až 60. minuty zahodil Everton čtyři tutové šance na branku, nejprve Saha při samostatném úniku trefil jen Al Habsiho, následně Cahill hlavičkoval do tyče, neprosadil se ani Coleman střelou z úhlu a korunu všemu nasadil Pienaar, který z deseti metrů přestřelil bránu.

V 69. minutě poslal do vápna další z řady centrů Baines, avšak ani tentokrát si dnešní oslavenec nepřipsal asistenci, Fellaini si na Al Habsi nepřišel.

Poprvé ve druhém poločase zahrozil i Wigan, jmenovitě Rodallega, jehož pravděpodobně gólový pokus zastavil Jagielka. Kolumbijský útočník vzápětí vystřelil zpoza vápna, Howarda ale nepřekvapil.

Moyes přeskupil formaci na 4-4-2, ale ani tento tah či střela Rodwella branku ne a ne přinést. Naopak v samém závěru mohl Wigan utrhnout všechny tři body na svou stranu, po brejku střílel střídající Stam a jen skvělý zákrok Howarda zachránil Everton.

Everton: Howard, Neville, Jagielka, Distin, Baines, Coleman, Fellaini, Rodwell, Pienaar (66. Anichebe), Cahill, Saha (60. Beckford)

Wigan: Al Habsi, Gohouri, Alcaraz, S. Caldwell, Figueroa, Thomas, Watson, N´Zogbia, Cleverley, Diame, Rodallega

Žluté karty: Neville, Pienaar – Gohouri, Figueroa, Thomas, N´Zogbia

Držení míče: 53% – 47%

Střely na bránu: 8 – 4

Střely mimo bránu: 8 – 1

Rohové kopy: 9 – 4

Fauly: 13 – 18