Anichebe nehodlá odejít

15/12/2010 0 Od Riči

Victor Anichebe je podle vlastních nadále oddán Evertonu a v nejbližším možném termínu by chtěl prodloužit svůj stávájící kontrakt.

Nigerijcovi končí v létě na Goodison Parku smlouva, pokud by ji neprodloužil, stal by se k 1. červenci volným hráčem a mohl by odejít zadarmo. Vzhledem k této skutečnosti o víkendu britská média uvedla zprávu, že Anichebe odmítl od Moyese nový kontrakt se základním platem £20 000 týdně, přičemž díky odehraným zápasům by se mohla částka vyšplhat až na £30 000. V současnosti Big Vic pobírá plat £13 000 týdně.

Zvěsti o odmítnutí smlouvy vyvolaly u fanoušků vlnu nevole, jelikož Anichebe toho za poslední rok a půl kvůli zraněním příliš nenahrál, a i tak se mu dostalo od vedení důvěry.

Sám fotbalista ale všechny verze o odmítnutí smlouvy popírá a rozhodně nehodlá opouštět Blues: „Samozřejmě chci zůstat v Evertonu. Jsem součástí klubu už od doby, co jsem byl malý kluk.

Celá ta situace ohledně mé smlouvy, která se řešila o víkendu, mi přišla trochu bláznivá, když mám být upřímný. Nevím, odkud se vzaly informace o odmítnutí smlouvy na £30 000 liber týdně. Sumy, jež se objevovaly v tisku, mi rozhodně nikdo nenabídl.

Chci, aby fanoušci věděli, že jsem určitě neztratil respekt ke klubu stejně tak jako k nim. Jsem v Evertonu spokojen, nemám problémy se spoluhráči ani s manažerem, prostě s nikým.“

V sobotním domácím zápase proti Wiganu na dvaadvacetiletého ofenzivního hráče příznivci Evertonu dokonce bučeli, což Anichebeho velmi šokovalo: „Den po utkání jsem mluvil s manažerem a on nevěděl, kde se vzaly řeči o mém odmítnutí smlouvy. Byl i překvapen reakcí fanoušků na mou osobu. Mě chování lidí docela šokovalo a dost mě to zneklidnilo, jelikož jsem si svou pozici v týmu dlouho budoval a fanoušci mě vždy podporovali.

Z fotbalové hledisko šlo o můj nejhorší den v životě. Chápu, že někdo věří slovům, co se napíše v novinách. Já jen prostě chci, aby všichni věděli o mé úctě ke klubu.

Fanoušky mám ale stejně rád, uvědomuji si, co pro ně Everton znamená. Po jejich reakci na mě mi však nebylo dobře, naštěstí mám jako spoluhráče skvělé kamárady. Tim Cahill, Phil Neville a Phil Jagielka mi hodně pomohli.

Hlavním úkolem pro mě v současnosti je tvrdý trénink a účast v zápasech, za posledních 18 měsíců jsem měl dvě těžká zranění, proto jsem toho moc nenahrál. A všechna jednání o nové smlouvě chci přenechat mým poradcům.“