Yak odchází do Leicesteru

13/01/2011 0 Od Meňa

Dny kdysi vyhlášeného útočníka v Evertonu se naplňují. Trápící se Yakubu bude nastupovat za Leicester City a na Goodison už se nemusí vrátit.

Letošní Nigerijcova vizitka v Evertonu byla bídná. Útočník, jenž před nešťastným zraněním achillovky střílel góly pro zábavu, letos zaznamenal jedinou branku. Svoji uvadající kariéru se tedy Yak pokusí oživit v Leicesteru City. Dnes prošel na Walkers Stadium zdravotní prohlídkou a za druholigové Foxes bude nastupovat do konce sezony. V případě zájmu pak v létě mohou Lišky uplatnit opci na trvalý přestup.

„Připojit se k Leicesteru pro mě znamená moc. Jsem rád, že jsem dostal tuhle šanci,“ řekl Yakubu na tiskovce. „Když se objevila tahle možnost, dvakrát jsem se nerozmýšlel. Je tu jeden z nejlepších manažerů ve fotbalové historii a pracovat s ním je pro mě speciální příležitost.“

Leicester, kterým aktuálně šéfuje někdejší kouč Albionu, Sven Goran Eriksson, je již čtvrtým anglickým klubem, jehož barvy osmadvacetiletý Afričan oblékne. Jak v Porstmouthu, tak i v Middlesbrough a Evertonu, se mu střelecky zdaleka nejvíce vydařily první sezony v novém angažmá. Nejbližší možnost, jak potvrdit svoji motivaci okamžitě uspět a zejména pak najít recept k tomu, jak začít dávat góly, bude mít Yak v sobotu, kdy momentálně dvanáctý Leicester navštíví hřiště posledního Prestonu.