Coleman a Anichebe prodlužovali

20/01/2011 0 Od Meňa

Hned dvojnásobně dobré zprávy dnes Everton připravil fandům. Seamus Coleman a Victor Anichebe stvrdili svoji budoucnost v klubu novými dlouhodobými smlouvami.

Nepříjemný odchod Stevena Pienaara Everton alespoň z malé části vykompenzoval úspěšným pojištěním služeb dvou mladých pušek. Anichebe i Coleman podepsali nové kontrakty o délce čtyři a půl roku, které by je tedy v Evertonu měly udržet minimálně do roku 2015.

Delší dobu se spekulovalo zejména o budoucnosti odchovance, Victora Anichebeho. Před několika týdny totiž podle médií odmítnul prvotní nabídku nové smlouvy. Dvaadvacetiletý útočník, potažmo krajní záložník ale tvrdí, že setrvání v Evertonu bylo jeho prioritou.

„Je skvělé, že už je vše za mnou. Objevilo se hodně spekulací a teď se konečně můžu soustředit jen na hraní ze tento klub. Když si fanoušci přečetli, že jsem odmítnul smlouvu, bylo to těžké období. To, co noviny napsaly, nebyla pravda. Průtahy neměly s penězi nic společného,“ vyvrací nigerijský reprezentant.

Prvořadou důležitost aktuálně forvard připisuje bezproblémovému zdravotnímu stavu. Na marodce totiž v posledních dvou letech strávil více času, než na hřišti. „Vždy jsem zdůrazňoval, že musím pracovat na kondici a manažer řekl, že mi co nejvíc pomůže. Nerad se zabývám minulostí, zranění vidím jako pozitivum. Doufám, že díky nim budu mít ještě větší hlad po úspěchu.“

Jen o sedm měsíců mladšího Colemana, si Everton pojistil již po skončení loňské sezony. Jeho letošní výkony, které mu vysloužily místo v základní sestavě nicméně znamenaly, že klub si svoji mladou hvězdu pojistil preventivně znovu. Irský rodák si tak pochvaluje, že novou smlouvou dostává zaslouženou odměnu.

„Jsem nadšený. Mým cílem bylo, abych se zlepšoval po každém kontraktu, který dostanu a tenhle potvrzuje, že se mi daří. Když jsem přišel, šlo o dvouletou smlouvu, což jsem bral spíš jako zkoušku. Novou jsem dostal po návratu z Blackpoolu a podepsat další takhle brzy, je překvapení.

Když jdu na hřiště, zapojím všechny síly. I když se mi zápas nepovede, pořád ze sebe vydám všechno a fanoušci tohle ocení,“ říká irský bojovník.