Slavíme narozeniny!

25/01/2011 0 Od Riči

Možná to zní trochu překvapivě, ale Czech and Slovak fans web Evertonu se dožívá v těchto dnech svých třetích narozenin.

Vše začalo na začátku roku 2008, když jsem dostal nápad založit fanouškovský web o Evertonu. V Česku a na Slovensku totiž existovalo několik serverů o anglických klubech, Toffees však neměli žádný, což bylo vzhledem k tak báječnému týmu neuctivé.

Po výměně pár mailů jsem spolu s Meňou založil na konci ledna roku 2008 fanouškovský server díky stránce webgarden.cz. Brzy se k nám přidali slovenští kolegové Everton1878 a kolon. Na adrese www.evertonfc.wgz.cz (archiv stránky naleznete zde) jsme vydrželi necelého půlroku, cítili jsme totiž potřebu posunout se dále, ačkoliv jsme byli na počátku tvorby www stránek. To lze na některých článcích poznat 🙂

K 25.6.2008 jsme se přesunuli na adresu www.evertonfc.tym.cz. Tato adresa nebyla oficiální a placená, ovšem i tak, domnívám se, jsme se dostali do širšího povědomí československé komunity fanoušků anglické fotbalu. Do redaktorského týmu se připojil TheRoyalBlue, naopak kolon postupem času přestával přispívat.

S větší popularitou jsme se rozhodli pro přesun na placenou doménu. Zatím poslední stěhování se uzavřelo 27.3.2010. Náš druhý web jsme opouštěli jen neradi, jelikož naše články už byly díky nabraným zkušenostem daleko kvalitnější. Psaní o Evertonu se pro nás stalo zábavou, na kterou jsme si rádi našli čas, což potvrzuje i 821 vydaných článků na adrese evertonfc.tym.cz po dobu asi 22 měsíců.

K 27. březnu minulého roku jsme se naposledy stěhovali, na současnou adresu www.evertonfc.cz s placenou doménou. Do dnešního dne se snažíme psát zajímavé a i aktuální články, snad nám to vydrží i do budoucna.

Na závěr bych chtěl poděkovat, všem, kteří se nějak podepsali pod našimi stránkami. Tím myslím všechny přes redaktory, komentující, až po naše partnery. Jsem rád, že se díky webu organizují srazy přiznivců Evertonu a daří se nám tak úspěšně utužovat naší malou, jedním dechem ale třeba dodat slovíčko báječnou, komunitu.

Doufáme, že si udržíme vaší přízeň.

Na srazu československých fanoušků Evertonu

Na srazu fanoušků Premier League

Na zápase Olomouc – Everton