Carsley věří Toffees

07/03/2011 0 Od Riči

Lee Carsley, velký oblíbenec u fanoušků, Evertonu v poslední části sezóny naprosto důvěřuje. Na konci sezóny se prý zcela určitě bude nacházet v horní polovině tabulky.

Výhra nad Newcastle posunula Toffees na desáté místo a pokud by ve středeční dohrávce odjel Birmingham z Goodison Parku poražen, vyhoupne se EFC rázem na osmou pozici se tříbodovou ztrátou na šestou příčku, na níž bude mít šanci se dostat ve zbývajících devíti kolech.

Carsley pro oficiální web prozradil: „Hráči jsou dostatečně kvalitní, aby se bez problémů dostali do horní poloviny tabulky. Navíc v Davidu Moyesovi mají fantastického manažera. Podle mě budou do konce sezóny šplhat tabulkou vzhůru.“

Super Lee pobyl na Goodisonu krásných šest let, po nichž přestoupil do Birminghamu. Svůj nový tým si nevybral náhodou, v Birminghamu se Carsley narodil a celá jeho rodina fandí mužstvu z druhého největšího města Anglie. Proto zní celkem paradoxně, jak se Carsleymu v dresu Evertonu proti Brum dařilo. Z desíti utkání během angažmá u Toffees prohrál s Birminghamem jen jednou, čtyřikrát slavil výhru a pětkrát skončilo utkání nerozhodně. Navíc když připočteme, jak Carsley proti svému doposud předposlednímu klubu trefil rozhodující branku v závěru utkání v roce 2007 při výhře 3:1, členy své rodiny příliš nenadchl:

„Bylo hezké v tomto zápase skórovat, ovšem celá moje rodina drží palce Birminghamu, takže na druhou stranu jsem byl i trochu skleslý a doma mě příliš nepochválili. Tu branku nepovažuji za dobrou, protože jsem ji vstřelil Birminghamu, ale protože střetnutí směřovalo k remíze a já se trefil ke konci duelu.“

Také v Birminghamu Carsley slavil úspěchy, klubu pomohl k postupu do Premier League. „Měl jsem pár sezení s Alexem McLeishem, který přesně věděl, co chce. Ukázal mi, jak se Brum postupně zlepšují a samozřejmě chtěl, abych se stal důležitou součástí mužstva. Proto jsem do Birminghamu přestoupil.

V sezóně, kdy jsme postoupili z Championshipu, to pro nás rozhodně nebylo nic snadného. Tvrdě jsme však pracovali a zaslouženě jsme sklidili ovoce.

Když jsem odcházel z Evertonu, dostal jsem několik nabídek z ostatních mančaftů, ovšem jak už jsem párkrát řekl, moje rodina se nacházela v Birminghamu. Myšlenka návratu do mého rodného města a spolupráce s Alexem McLeishem o všem rozhodly. Byla to pro mě výzva, což pro mě znamená vždy jenom plus,“ zakončil současný hráč Coventry City.