Stubbs chválí Velliose

26/03/2011 0 Od Riči

Manažer rezervy Alan Stubbs si po remízovém mini-derby s Liverpoolem, které skončilo 2:2, pochvaloval výkon zimní posily Apostolose Velliose.

Devatenáctiletý Řek měl prsty v obou brankách Evertonu, a to u tref Adama Forshawa a Conora McAlenyho, jež do poločasu na půdě soupeře zajistili vedení 2:0. Vellios nastoupil od lednového příchodu ke čtvrtému utkání za rezervu, přičemž v prvních třech vystoupeních se pokaždé prezentoval brankou. V derby sice další trefu nepřidal, přesto podle Stubbse rozhodně nezklamal: „Z mého hlediska odehrál Vellios svůj nejlepší výkon od doby, kdy přišel. Ukázal se jako všestranný hráč. V minulých zápasech předvedl několik dobrých individuální akcí, občas však působil trochu lajdáckým dojmem.

V derby pracoval více pro tým. Těžké situace zvládal obstojně a konečně se zlepšil v jednodušších úkolech. Jeho výkon mě potěšil a klidně bych ho označil za největší plus střetnutí.

Vellios je vytáhlý útočník, měří sice 191 centimetrů, s míčem si však rozumí. Za rezervu se mu už podařilo nastřílet pár gólů, což mu zvedne sebevědomí.“

Toffees sice v malém Merseyside derby vedli 2:0, Liverpool však stačil během druhého poločasu díky brankám výborného Susa a Sarice vyrovnat. A to Reds ještě navíc zahrávali pokutový kop, který však Connor Roberts vychytal. Mladý brankař Roberts se celkově ukázal ve velmi dobrém světle, perfektními zákroky dlouho držel akcie svého mužstva.

„Do začátku druhé půle jsme chtěli vstoupit dobře, to se nám podle mě povedlo. Postupem času jsme ale dostali dvě branky. Suma sumárum jsem spokojený, hlavně co se týče vstřelených gólů,“ hodnotil derby Alan Stubbs.

Kaňkou bylo zranění Joseho Baxtera. Nadějného ofenzivního fotbalistu museli po 28 minutách odnést ze hřiště na nosítkách. Stubbs jeho zranění komentoval slovy: „Jose má problémy s kolenní šlachou. Snad to nebude nic vážného, jeho absenci odhadujeme tak na tři až šest týdnů. Přesnější informace budeme vědět později. Pro Joseho to ale není příjemná situace.“

Baxter se mimochodem v souboji s Liverpool objevil v záložní řadě. Ze středu či pravé strany podporoval útok, což je pro něj nová pozice. Svůj tah Stubbs vysvětlil: „Joseho jsme postavili na tuto pozici, aby měl na naši hru větší vliv.“