Hibbert: Nemáme strach

25/04/2011 0 Od Riči

Podle Tonyho Hibberta se Everton i přes ukončení sedmi zápasové šnůry neporazitelnosti v souboji s Manchesterem United nikoho nebojí.

Toffees v sobotu po obědě prohráli na Old Trafford díky brance Javiera Hernandeze z 84. minuty 0:1 a přišli tak o velmi dobrou sérii. Hibbert však věří, že prohra nebude mít na Everton negativní vliv a naopak tým nakopne k boji o šesté místo, na kterém se momentálně drží konkurenční Liverpool.

Reds o víkendu doma rozdrtili Birmingham 5:0 a utekli Evertonu už na rozdíl pěti bodů, přičemž do konce sezóny zbývají čtyři kola, v nichž svěřence Kennyho Dalglishe postupně čeká Newcastle (doma), Fulham (venku), Tottenham (d) a Aston Villa (v). Za to ten lepší klub z Liverpoolu nejprve pocestuje do nedalekého Wiganu, poté doma přivítá Manchester City. Ve 37. kole se vydá pomstít West Bromu za potupnou domácí porážku z podzimu a konečně v posledním utkání sezóny přivítá na Goodison Parku Chelsea.

„Nikoho se nebojíme, těšíme se na každé kolo Premier League. Ale ano, čekají nás náročné zápasy. Utkáme se s týmy, které jsou kvalitní nebo bojují o záchranu.

Potřebujeme však zakončit sezónu dobrými výsledky. Musíme vyhrávat stejně jako tak si co nejdéle udržet naděje na evropské poháry. A samozřejmě stíháme Liverpool, pro mě a pro celý tým by znamenalo hodně skončit nad nimi. Zatím nám úplně neodskočili, špatná forma nás už potkala, takže kdo ví.

Do souboje s Manchesterem United jsme šli s nadějí, protože jsme za sebou měli několik povedených týdnů. Na Old Traffordu se vždy hraje těžce, už jenom když vezmu v potaz všechny ty fanoušky a celkový stadion. Proti ManUtd jsme chtěli udržet čisté konto, bez inkasované branky se vyhrává lépe. Možná vypadal náš herní projev, jako kdybychom přijeli jenom bránit, tak to ale nebylo. Chtěli jsme prostě bodovat,“ prozradil Tony Hibbert.

U fanoušků oblíbený pravý obránce na závěr rozhovoru promluvil o nutnosti zisku trofeje. Everton se naposledy radoval z prvenství v jakékoliv soutěži před 16 lety.

„Příští sezónu musíme vyhrát trofej. Everton potřebuje vavříny, čím dříve tím lépe.

Rozhodně by ani nebylo od věci si opět zahrát v evropských pohárech. Pro klub to znamená vždy skvělou reklamu, fanoušci vycestují do ciziny a poté o tom zpívají chorály. S naším kádrem bychom v Evropě uspěli, disponujeme výbornými fotbalisty.

I přes zranění jsme konkurenceschopní v domácích i evropských soutěžích.“