Hvězdy budoucnosti?

12/05/2011 0 Od Riči

Evertonská akademie předvádí v letošní sezóně vynikající výkony, které ji vynesly až do finále o prvenství v lize. Pojďme se podívat na její hráčský kádr.

Mužstvo vedené Neilem Dewsnipem a jeho asistentem Kevinem Sheedym vyhrálo Nort West Group C, když předstihlo rivala z Livepoolu. Důležitá byla hlavně výhra nad Reds 4:0 z minulého měsíce. V následném semifinále si Toffees poradili s Aston Villou, ve strhujícím pondělním utkání na Finch Farm vyhráli 3:2. Teď už stačí jen jediné, porazit ve finále Fulham a může se slavit. Utkání má naplánovaný výkop na pátek večer od 20:00, hraje se na Craven Cottage.

Hráčská soupiska

Connor Roberts, brankař, 18 let
Ve Wrexhamu narozený Connor přišel do Everton jako školák v červenci 2009 z Tranmere Rovers. Ačkoliv může reprezentovat Severní Irsko, zatím působil v národním výběru Walesu do 16 a 17 let. Trenéry zaujal hlavně svojí vyspělostí a reflexy.

Tyias Browning, pravý obránce, 16 let
Vysoký a atletický rodák z Liverpoolu bývá označován za komplexního hráče. Pyšní se hlavně rychlostí a silou, za U18 nastupoval už v minulé sezóně. Tyias obdržel nominaci do anglického výběru U17 pro srpnový Nordic Tournament, kde se objeví vedle spoluhráče Johna Lundstrama. V budoucnu by mohl reprezentovat i Čínu.

Eric Dier, střední obránce, 17 let
Velmi dobře hodnocený obránce hostuje ze Sportingu Lisabon. Portugalci ho do Evertonu poslali, aby se prý zlepšoval ve více konkurenčnějším a náročnějším prostředí. Za první tým nastupovat nesmí, pokud ho bude chtít David Moyes ze Sportingu vykoupit na trvalý přestup, bude muset přispěchat s několika miliony liber.

Johan Hammar, střední obránce, 17 let
Švédský teenager přestoupil z Malmo FF před letošní sezónou. Hammar disponuje silou, a tak není divu, že reprezentoval svoji zemi ve výběru U16.

Luke Garbutt, levý obránce/záložník, 18 let
O Garbuttovi se toho napsalo dost, jelikož jeho přesun z Leedsu v roce 2009 se po právní stránce vůbec nezamlouval předsedovi Whites Kenu Batesovi. Luke umí zahrát jako levý obránce nebo i střední, stejně tak se neztratí ani v záloze. Anglii reprezentuje v mládežnických kategoriích, aktuálně v U19.

Jake Bidwell, levý obránce, 18 let
Mnoho lidí ho vidí jako nástupce Leightona Bainese. V Evertonu působí od 11 let, od roku 2009 hraje za akademii i rezervu. V témže roku si také zahrál za A-tým v evropské lize proti BATE Borisov. V den zápasu mu bylo 16 let a 271 dní, takže se stal nejmladším Evertonianem v evropských soutěží.

John Lundstram, záložník, 17 let
Levonohého záložníka čeká světlá budoucnost. Jeho doménou jsou hlavně přihrávky, které v Evertonu piluje od raných let. V zápasech nic nevypustí.

Thomas Donegan, záložník, 18 let
Donegan dříve nastupoval za akademii Blackburnu, odkud ale v létě 2009 odešel do Evertonu. Bývá označován za nového Jacka Rodwella.

Hallam Hope, útočník, 17 let
Bývalý člen Manchesteru City, ovšem jen do roku 2005, kdy si ho vyhlédli scouti Toffees. Hope je silový a rychlý typ útočníka s čichem na góly. Semifinále proti Aston Ville zmeškal, protože střílel branky za Anglii U17 na ME v Srbsku. Toto jméno si zapamatujte.

Anton Forrester, útočník, 17 let
Lokální kluk, který obléká barvy Blues od devíti let. Jeho nejlepší sezóny byla minulá, kdy se za U16 trefil 22x.

Conor McAleny, útočník, 18 let
McAleny se sice narodil v Liverpoolu, avšak až do jedenácti let byl členem Manchesteru City. Umí střílet nádherné branky, k čemuž mu pomáhá rychlost a fotbalová chytrost. V budoucnu o něm uslyšíme, pyšní se nadějným potenciálem.