Neville Toffees věří

09/07/2011 0 Od Riči

Phil Neville netrpělivě vyhlíží start nové sezóny Premier League, v níž se má Everton kvalifikovat do evropských pohárů. K tomu by mohlo pomoct zlepšení kvality o deset procent.

Vrátit se zpět do evropských soutěží – to je výzva, kterou si Toffees stanovili na soustředění v rakouských Alpách. Hlavně čtyřiatřicetiletý Neville prahne po úspěchu, jelikož v posledním ročníku tým z Liverpoolu zůstal za očekáváními.

„Nadcházející sezónu bude pro nás testem. Klíčem k úspěchu bude zlepšení se o 10 až 15 procent oproti loňské sezóně. Pokud se tak stane, čeká nás povedený rok.

Jako cíl jsem si vytyčil, jak jsem mimochodem na sebe prozradil nedávno na webchatu, hrát v evropských pohárech, s Evertonem. Poslední sezóna byla trochu netradiční v tom, že se sedmý tým tabulky nekvalifikoval do Evropy.

Naneštěstí Birmingham vyhrál Carling Cup, kdyby ve finále slavil Arsenal, možnost na Evropu by se pro nás rázem otevřela. Samozřejmě ale jestliže by v FA Cupu triumfovalo City a skončilo na čtvrté pozici v lize, šance by padla na Stoke. Byl to opravdu zvláštní ročník. Dle mého sedmý tým v této sezóně bude hrát evropské poháry.

K úspěchu samozřejmě potřebujeme vydařený start, větší vyrovnanost výkonů a víc vítězství. Příliš často jsme remizovali,“ promluvil kapitán.

Nevillův optimismus pramení ze soustředění v Rakousku, kde Everton nabírá fyzickou kondici po čtyři dny: „Toto je jeden z nejlepších prvních týdnů po návratu z dovolené, co jsem na Goodison Parku zažil. Příští týden se k nám připojí hráči, kteří v závěru roku reprezentovali. To ještě více zvýší kvalitu tréninků.

Z minulých předsezónních příprav se mi vybaví dřina. Ovšem v Rakousku jsem poznal, že mě to vlastně baví a užívám si každou minutu. Jen tak jsem seděl v noci v pokoji a říkal jsem si, jak jsem šťastný být profesionálním fotbalistou.

Kemp v Rakousku si vychutnávám. Po sezóně jsem si skvěle odpočinul a nabral sílu. Steve Tashjian, kondiční trenér, mi sestavil perfektní tréninkový plán, takže jsem byl na začátku přípravy v dobrém fyzickém stavu a zdravý. Snad to všechno přenesu i do soutěžních zápasů.

Všichni myslí pozitivně a už se nemohou dočkat první utkání proti Bury. První dva týdny přípravy jsou vždy dřina, avšak jakmile přijdou na řadu zápasy, začíná lepší období. Speciálně já se do Bury velmi těším, moje maminka, babička, teta a strýc zde pracují.“