20 otázek pro Diniyara Bilyaletdinova

13/07/2011 0 Od Meňa

Dalším ze zástupu hráčů, kterým byla položena dvacítka otázek různorodohého charakteru, je ruský středopolař, Diniyar Bilyaletdinov.

Jaký je nejpodivnější účes, který jsi kdy viděl na hlavě svého spoluhráče?
Felliho! Nedá se říct, že bych někdy měl spoluhráče s nějakým šíleným účesem – jenom Felliho! Docela si se svými vlasy vyhrává.

Nejlepší zápas, který jsi v uplynulé sezoně viděl?
Viděl jsem skvělý zápas mezi Barcelonou a Realem Madrid, který skončil 5-0. Ale i když je to nejspíš nejlepší zápas sezony, nebyl to nejlepší fotbal, který jsem kdy viděl. K vidění byla spousta neuvěřitelných utkání. Sleduju hodně ruský fotbal, protože ho chytám doma v televizi a letos se líbily hlavně zápasy Porta.

Kdy jsi naposled zaplatil za sledování zápasu?
Bylo to finále Ligy Mistrů v Moskvě mezi Manchesterem United a Chelsea. Hodně jsem ten zápas chtěl vidět a rozhodně mi nevadilo si za něj zaplatit.

Koho bys chtěl, aby tě hrál ve filmu o tobě?
Já sám! Hrál bych sám sebe.

Poslední DVD, které sis koupil?
Paranormal Activity 2. Hodně děsivý film! Slyšel jsem, že chystají trojku, což bude ještě děsivější, takže už se těším.

Kterou kapelu jsi posledně viděl živě?
Před pár týdny jsem byl v Cavern Clubu tady v Liverpoolu a vystupoval zrovna nějaký chlápek. Nevím, kdo to byl, ale byl skvělý. Zrovna u mě bylo na návštěvě pár přátel z Ruska a všichni chtěli jít do Cavern, protože ve městě je to speciální místo. Všichni na světě znají Beatles, i lidé, které hudba ani trochu nezajímá. Cavern mám rád, protože je tam výborná akustika a živá hudba tak zní skvěle. Často tam chodím odpočívat a je to jedno z prvních míst, kam kamarády vezmu, když za mnou přijedou.

Tvoje první auto?
Volkswagen Golf. Měl jsem ho rok a byla to moje první láska!

Ze všech hráčů, se kterými jsi hrál, kdo dával/dává tréninku nejvíc?
Mám štěstí, že jsem hrál s mnoha, mnoha profesionály. A platí to i o Evertonu, nikdo trénink nefláká. Pokud bych ale měl vybrat příklad, byl by to Phil Neville. Způsob, jak se chová na hřišti i mimo něj, je model pro všechny ostatní. Je to perfektní kapitán.

Jaká je tvoje oblíbená počítačová hra? Koupil jsi někdy ve fotbalovém manažerovi sám sebe?
Mám rád Call of Duty a podle toho u ní taky strávím času. Fotbalové manažery mě nebaví.

Nejoblíbenější fotbalový dres?
V Rusku mají kluby docela normální barvy, takže bylo překvapení, když jsem poprvé uviděl růžový dres Evertonu! Ale líbí se mi… když ho máte na sobě, vypadá líp a loni jsme v nich navíc vyhráli náš první zápas na Birminghamu.

Čím bys rád byl, pokud bys nebyl fotbalistou?
Něco s auty. Vždycky mě zajímala – miluju řízení, studování, jak fungují. Možná bych zkusil být testovacím řidičem nebo mechanikem.

Tvoje oblíbená kuchyně?
Jím všechno, ale miluju ruská jídla. Máme hodně polévek a hodně tradičních pokrmů. Jedním z těch nejtradičnějších je polévka Shchi. Hlavní ingrediencí je zelí se zeleninou a bylinkami a můžete si ji dát i s masem a příležitostně s rybou. Ale já nevařím, přítelkyně!

Se kterým z tvých spoluhráčů, bys nejméně rád uvíznul ve výtahu?
Nevím, mám rád všechny. Byla by sranda, kdybychom tam uvízli všichni.

Je ve tvém životě něco, co chceš udělat, ale ještě jsi k tomu neměl příležitost?
Už jsem procestoval hodně zemí, ale nikdy jsem nebyl na Havaji. Moc rád bych se tam podíval. Zajímavé by bylo cestování do vesmíru, ale předpokládám, že to by bylo trochu dražší!

Nejlepší nákup, který jsi kdy učinil?
Můj byt v Moskvě. Leží u řeky Moskva a je v 22. patře, takže výhled je skvělý – celé město máte jako na dlani. Když sněží, tak to vypadá neuvěřitelně.

Kdo je tvůj nejlepší přítel ve fotbale?
Několik ruských hráčů, se kterými jsem hrál deset let, nebo víc. Je jich docela hodně, ale jeden z mých nejbližších přátel je Dmitri Sychev, útočník, který hrával za Marseille, ale teď je zpět v Rusku a hraje za Lokomotiv.

Tvůj nejlepší gól?
Už jsem dal několik pěkných gólů! Mám rád ty proti Manchesteru United a Portsmouthu z minulé sezony. Z téhle sezony pak ten proti Wolves a mám rád i gól proti AEK Athény v Evropské lize. Byl to důležitý gól.

Nejlepší parádička, kterou jsi viděl v tréninku? A její autor?
Rád pozoruju zakončování Louise Sahy. Umí míč trefit tak čistě, že pro brankáře je těžké odhadnout, co se chystá udělat. Je to výjimečný útočník.

Co je nejvtipnější nebo nejpodivnější věcí, o kterou tě fanoušek požádal?
Jeden fanda, kterého vídám každý den kolem Finch Farm a pokaždé, když přijedu k Goodisonu. Vždycky tam je a chce podepsat fotku. Nejdivnější je, že je to pořád ta stejná fotka!

Která z předchozích 19 otázek je tvým favoritem?
Ta o výtahu!