Neville prodloužil do roku 2013

22/08/2011 0 Od Riči

Kapitán Phil Neville prodloužil o rok smlouvu s Evertonem, minulý kontrakt mu končil na konci aktuální sezóny, na Goodisonu ale zůstane jako hráč až do svých 36 let.

Už během jara se Neville několikrát nechal slyšet, jak je v Evertonu spokojený a rád by v klubu ještě nějaký ten čas zůstal. Nyní se vše potvrdilo i podpisem na nové smlouvě.

Pro oficiální web prozradil: „Jsem strašně hrdý, Everton mě nikdy nezklamal a prodloužením kontraktu ukázal víru ve mě. Nadcházející dva roky budu tomuto klubu stále odevzdávat maximum. Posledních šest let jsem zde nějak prezentoval, rád bych v tom pokračoval. Smlouva mi končí v 36 letech, kariéru bych poté ale ještě nechtěl ukončit. Miluju hraní za Evertonu, atmosféru a soudržnost v kabině, jsem rád, že bude dále součástí toho všeho.“

Phil Neville přestoupil k Toffees v létě roku 2005 z Manchesteru United, kde spolu se svým bratrem Garym patřil mezi odchovance. V United debutoval v roce 1994, když z týmu odcházel, mohl se pyšnit šestkrát vyhranou Premier League, třikrát se radoval v domácích pohárech a také v roce 1999 zvedl nad hlavu trofej pro vítěze Ligy mistrů. Nikdy se však natrvalo nedokázal prosadit do základní sestavy Sira Alexe Fergusona, a tak se rozhodl pro Everton.

Za EFC si odbyl premiéru v neúspěšném předkole Ligy mistrů proti Villarealu. Jeho vůdcovských schopností si nemohl nevšimnout David Moyes, a tak mu po odchodu Davida Weira do Rangers svěřil kapitánskou pásku, to vše se událo před sezónou 2007/08. V dalších ročnících rodák z Bury, až na malé výjimky, potvrzoval svou kvalitu, ač hrál jako pravý obránce či střední záložník. Celkem prozatím za Toffees nastoupil ke 227 zápasům, skóroval jenom čtyřikrát, v důležitých pohárových momentech však dokáže proměňovat penalty. Ukázal to proti ManUtd v roce 2009 a proti Chelsea minulou sezónu.