El Traca: Toužil jsem hrát v Anglii

07/09/2011 0 Od Riči

Denis Stracqualursi poděkoval svým novým spoluhráčům, jak ho v Evertonu přijali mezi sebe. Zároveň od nich ale žádá další pomoc při aklimatizaci na Ostrovech.

191 centimetrů vysoký útočník bude na Goodison Parku rok hostovat z argentinského klubu Tigre, kde patřil mezi nejlepší střelce tamější ligy. V Evertonu ho ale samozřejmě nic snadného nečeká, což si samotný hráč velmi dobře uvědomuje.

„Vždy bylo mým snem dostat se do Anglie. U nás doma Premier League často vysílají, takže jsem sledoval hodně zápasů. Dobře si uvědomuju velký rozdíl mezi Anglií a Argentinou, a to nemluvím jenom o zápasech. Lze ho také vidět na celkové organizaci a infrastruktuře klubů.

V tomto okamžiku je pro mě nejdůležitější na sobě tvrdě pracovat. Spoluhráči mě mezi sebe skvěle přijali, takže doufám, že mi pomohou i s další aklimatizací. Měl jsem možnost vidět několik utkání,   a podle nich si myslím – mým stylem v anglickém fotbale neztratím. Jsem celkem vysoký a silný. V Premier League jsou časté vzdušné souboje a já jsem dobrý hlavičkář. Snad tím pomohu týmu k úspěchům.“

El Traca (Raketa), jak se Denisovi přezdívá, minulý ročník prožil svou nejlepší sezónu v kariéře. S 22 góly se stal nejlepším střelcem argentinské Primera Division.

„Poslední rok se mi vydařil, pomohl jsem Tigre udržet se v lize. Střílet branky bych samozřejmě chtěl i za Everton, nemůžu vám ale aktuálně říct, kolik jich dám. Na začátek si přeju hrát, co nejvíce lze a skórovat jak jen to půjde, čímž snad pomohu týmu sbírat body, které budou znamenat vydařenou sezónu.

Čtyři až pět dní jsem se připravoval individuálně pod dohledem trenéra na fyzickou kondici. Jsem sice silný, ovšem potřebuju ještě trochu nabrat fyzičku, odhaduju to tak asi na týden. Přesto pokud za mnou přijde manažer, abych hrál, vydám ze sebe to nejlepší.

V Anglii neznám žádné Argentince, z televize jsem však vypozoroval hru Mascherana a Teveze. Oba se v Anglii adaptovali, Tevez zanechal dobrý dojem ve West Hamu i ve dvou manchesterských týmech. Nejspíše bych si z něj měl vzít příklad. Vždy na hřišti srdnatě bojuje, aby dokázal manažerovi, spoluhráčům a fanouškům, že do Premier League patří.“