Big Dunc opět v EFC

19/10/2011 0 Od Riči

Ne, Duncan Ferguson se nevrací do Evertonu opět trápit soupeřovy obránce. Bude působit v roli trenéra mládeže, i tak jde ale o velmi dobrou zprávu.

Duncan ukončil kariéru, která byla velmi úzce spjata s Goodison Parkem, před pěti lety.  Na začátku fotbalové důchodu se přestěhoval do Španělska, sem tam se však do Evertonu vrátil, ať už to bylo kvůli jeho uvedení do Everton Hall of Fame v roce 2009 či nedávno, když na Finch Farm, tréninkovém centru, debatoval s David Moyesem ohledně své trenérské budoucnosti.

Více o celé záležitosti prozradil sám Moyes: „Abych se po pravdě přiznal, ještě když Duncan aktivně hrál, neočekával jsem, že bude někdy trénovat. Jenže pět let se ve fotbale neangažoval, a tak mu začal nejspíše malinko chybět.“

Třicet devět let stará novodobá legenda Toffees nebude v Evertonu oficiálně zaměstnána, několik týdnů bude asistovat Alanu Irvinovi, jenž má na starost mládež. „Duncan přibližně před měsícem přiletěl a setkal se se mnou, chtěl na vlastní oči vidět, jak se daří a co se chystá.

Aktuálně je zpátky u nás a pomáhá Alanu Irvinovi. Ještě není kvalifikovaným trenér, k tomu potřebuje složit licenční zkoušky. Opět ale patří mezi nás, líbí se mu to a pracuje u mládeže. Jeho zájem o současnou práci na něm můžete snadno vypozorovat, věnuje se jí hodiny s velkým úsilím. Musí ještě získat trenérskou licenci B a A, Alan Irvine mu s tím ovšem bude nápomocen. Určitě se také dočká naší další společné schůzky,“ prozradil Moyes.

Ferguson působil v Evertonu jako hráč ve dvou etapách. Bude mít možnost na třetí pokus patřit do trenérského týmu? David Moyes to nevylučuje: „Možné to je, nejprve ale musí získat licenci.“