Darron Gibson novou posilou

13/01/2012 0 Od Meňa

Po více než dvou letech Everton koupil hráče do prvního týmu. Darron Gibson dnes na Goodison Parku podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Za čtyřiadvacetiletého středního záložníka zaplatil Everton nezveřejněnou sumu, nejčastěji se však mluví o 1.5 milionu. Irský reprezentant, kterému na Old Trafford v létě končila smlouva, bude nosit dres s číslem 4.

„Everton je velký klub se skvělými fanoušky a doufám, že týmu pomůžu,“ říká nová tvář. „Myslím, že jsem gólově produktivní záložník, několik gólů z větší vzdálenosti už jsem vstřelil, i když myslím že jsem ještě nedal žádný z pozice ve vápně! Pokud dávám góly, je to pro mě bonus. Jen chci hrát pro tým tak dobře, jak jen to půjde.“

Gibson naposled za Manchester United nastoupil na Boxing Day, kdy Red Devils porazili Wigan 5-0. Debutovat v královsky modré by pak mohl už zítra proti Aston Ville. Odchovanec United začal do tamního prvního týmu nakukovat v sezoně 2005/06 a od té doby nastoupil v šedesáti zápasech, v nichž se trefil desetkrát – většinou právě z větší či střední vzdálenosti, což patří k jeho velkým přednostem. Irskou republiku zatím reprezentoval v sedmnácti utkáních, ve kterých se střelecky prosadil jednou.

„V United jsem byl hodně frustrovaný, občas to bylo hodně těžké. Myslím, že když jsem šanci dostal, hrál jsem dobře, ale i tak na mě nikdy nezbývalo místo a sem tam jsem jen odehrál jeden nebo dva zápasy. Bylo to frustrující. Tohle byl správný čas odejít a na nový tým se těším. Když jsou všichni zdraví, je tu skvělé mužstvo a doufám, že ho dokážu ještě vylepšit,“ říká rodák ze severoirského Derry.

Podle Davida Moyese Gibson pomůže ofenzivní stránce týmu a zároveň si pochvaluje, že hráč má nejlepší fotbalové roky ještě před sebou. „Doufám, že se nám podařilo získat opravdu hladového hráče a někoho, kdo chce za každou cenu ukázat, co umí. Vidím v něm houževnatost, vidím v něm hlad a je pouze na něm, jestli se mu podaří dostat se i do irské nominace na Euro. Bude to pro něj velkých šest měsíců,“ řekl manažer.

„Pokusíme se na něj vyvinout tlak, aby byl ze zálohy častým střelcem. Navíc má i dobrou přihrávací techniku, což nám doufejme pomůže také při standardních situacích. Darron je slušný hráč a myslím, že alespoň dobrá polovina týmů z Premier League by ho bývala ráda získala. Pro klub je to dobrý obchod, je to mladý hráč, který tu může zůstat další čtyři, pět let. Teď je vše na něm.“