Queens Park Rangers – Everton 1:1

03/03/2012 0 Od Meňa

O záchranu bojující QPR byli Evertonu více než zdatným soupeřem. V pěkném utkání na Loftus Road se dnes body dělily.

Základní sestava rozhodně žádné experimentování nepřinesla. Jedinými změnami byl návrat Phila Nevilla do středu pole, kde nahradil zraněného Darrona Gibsona a také start Stevena Pienaara, který v minulém pohárovém zápase proti Blackpoolu nemohl nastoupit.

Everton do zápasu vstoupil daleko aktivnější než domácí. Ve třetí minutě se v pokutovém území míč ocitl u Tima Cahilla, který se moc nerozmýšlel a míč namířil nebezpečně na bránu. Bohužel pro Toffees orazítkoval jen břevno. Hoops pak poprvé zahrozili o pár minut později, kdy se za vápnem opřel do balonu Clint Hill, ani následná teč ale míč do prostoru Tima Howarda nenasměrovala. Obránce QPR se v šanci objevil zakrátko znovu a tentokrát pro změnu mířil hlavou nad.

Poprvé se musel americký brankář v maskáčovém dresu činit v 21. minutě. Z nejspíše nesprávně odpískaného přímého kopu těsně za hranici pokutového území, zeď obstřelil Buzsaky a Howard musel míč vyboxovat. Ze standartní sitauce si o chvíli později vypracovali šanci i Blues – Drentheho centr doletěl k Heitingovi, a míč se připletl k nohám Heitingy, gólman Hoops, Paddy Kenny, ale míč zavčas polapil.

Po půlhodině hry nebzpečně hlavičkoval Wright-Phillips, ovšem první gólová situace se jen moment na to zrodila na druhé straně. Ztráty míče Hoops ve středu pole využil Steven Pienaar, jenž předal míč Drenthemu a nizozemský křídelník parádní střelou z 25 metrů vymetl spodní růžek brány.

Zanedlouho se k dalšímu ohrožení brány dostali i Rangers a využili k tomu znovu standartní situaci – Taarabtova střela však skončila jen těsně vedle brány. Domácí to ale mrzet nemuselo, o dvě minuty později totiž na centr z další standartky naskočil Bobby Zamora a skóre srovnal.

Na Loftus Road se dál hrál atraktivní a otevřený zápas a potvrzení přinesla Taarabtova rána do tyče ve 44. minutě. Zmatkům před bránou Toffees ale konec nebyl, po odrazu od brankové konstrukce totiž mohl z dorážky vystřelit Hoops vedení Buzsaky, na kterého zívala otevřená brána, Maďar však napodobil Taarabta a trefil tyč.

Druhý poločas začal pozvolněji, než ten první, na první alespoň náznak šance si tak fanoušci museli počkat až do šedesáté minuty. Tehdy z dálky neúspěšně zkoušel štěstí nešťastník z konce prvního dějství Buzsaky a bránu záložník Hoops přestřelil také o tři minuty později. Přesnější mušku měl o pár okamžiků později Taarabt, jeho střela však i tak těsně minula vzdálenější tyč.

Ve zbytku poločasu Hoops drželi mírnou převahu, jenže k žádným vážnějším příležitostem si nenašli cestu. Everton si jakýs takýs tlak vytvořil až v závěru, skóre už se ale nezměnilo a na Loftus Road se zrodila spravedlivá remíza.

QPR: Kenny, Hill, Ferdinand, Onuoha, Traore, Wright-Phillips, Derry, Taarabt (80. Mackie), Barton, Buzsaky, Zamora

Everton: Howard, Hibbert, Heitinga, Distin, Baines, Drenthe (63. Osman), Neville, Fellaini, Pienaar, Cahill (63. Jelavić), Stracqualursi (89. Coleman)

Hodnocení hráčů: Howard 6, Hibbert 7, Heitinga 7, Distin 7, Baines 6, Drenthe 7, Neville 6, Fellaini 6, Cahill 6, Osman 6, Jelavić 6

Góly: 30. Drenthe – 35. Zamora

Žluté karty: Derry – Drenthe, Pienaar

Držení míče: 53% – 47%

Střely na bránu: 10 – 5

Střely celkově: 22 – 8

Rohové kopy: 7 – 8